IM-general: Vi binder ingen

Først til efteråret er Indre Missions hovedbestyrelse klar med en holdning til, om IM-medarbejdere må være medlemmer af lutherske frikirker eller frimenigheder
Det tager tid for Indre Missions Hovedbestyrelse at nå til enighed om, hvorvidt man vil tillade ansatte og ledere i arbejdet at melde sig ud af folkekirken og i stedet tilslutte sig en frikirke eller frimenighed med samme lutherske bekendelse.

Generalsekretær Jens Olesen opfordrer til at vente på hovedbestyrelsens vurdering, som kommer til efteråret

Mange havde forventet en udmelding på spørgsmålet i forbindelse med Indre Missions årsmøde i Vejle den 11.-12. juni, men det bliver der ikke noget af, siger generalsekretær Jens Olesen til IMT.
Drøftelsen af det store spørgsmål foregår bag lukkede døre i Hovedbestyrelsen, og generalsekretæren forventer ikke nogen udmelding før engang i efteråret.
– Men nogle er utålmodige. Hvis de føler, at de skal handle nu, så må de jo handle. Vi binder ingen, men jeg håber, man vil have tålmodighed til at vente og se, hvad Hovedbestyrelsen har at sige om sagen, siger Jens Olesen.
Sagen er en udløber af biskoppernes beslutning i januar om at tillade kirkelig vielse eller velsignelse af homoseksuelle parforhold. Det har mange steder fået IM-vennernes loyalitet mod folkekirken til at knage i fugerne. Og også flere af IM’s i alt 174 ansatte overvejer at melde sig ud af folkekirken, men som reglerne er nu, vil en udmeldelse betyde, at de i udgangspunktet ikke længere kan være ansatte i Indre Mission. Et protokollat fra 1997 levner dog mulighed for en dispensation fra reglen.
– ole