Guds nærvær og hygge i Kolding

– Nu må vi vågne op, lyder det på Apostolsk Stævne i Kolding, der sætter fokus på den åbenhed, der er for troen på Jesus lige nu. Apostolsk Stævne i Kolding sætter fokus på Guds nærvær og den store åbenhed, der er for troen på Jesus i Danmark. De 1100 deltagere søger Gud på møderne, men der er også tid til hygge.

Jørgen Lauridsen fra Odense tager sig en slapper i solen med lidt opbyggelig læsning

Der er en intens stemning ved mødet søndag morgen i Kolding. Lovsangen er først brusende, senere stille. Alle deltager i nadveren, som foregår ved borde rundt i mødesalen. Man fornemmer en forventning og en søgen – rettet mod Gud.
Finn Ravn Hansen fra Kolding taler om Guds nærvær. Om den sky, hvor Gud selv var indeni og talte til Moses. Da israelitterne vandrede i ørkenen, var det skyen, der var tegn til folket om at slå lejr eller at bryde op.
– Vi må være villige til at lade Gud forstyrre vore planer, lød det fra talerstolen. Finn Ravn Hansen understregede, at kirken i dag kun får en fornemmelse for Guds timing, når den søger Guds nærvær og er rede til at bryde op.

Johannes Hansen, leder af Apostolsk Kirke i Danmark
Stor åbenhed i Danmark

Høsttid, en tid hvor mange er åbne for troen på Jesus, er netop temaet for dette års stævne. Johannes Hansen, der er leder af Apostolsk Kirke i Danmark, forklarer, at der ikke blot er en drøm om en høst.
– Vi oplever en helt, helt anderledes åbenhed over for evangeliet, end vi nogensinde har gjort før, forklarer Johannes Hansen. – Så det er derfor, vi sætter fokus på det.
– Folk, der kommer fra andre steder i verden, er forbløffede over den åbenhed, der er for evangeliet i Danmark. Men vi har i den grad brug for som kirke at vågne op til den virkelighed.
– Vi har i så mange år levet med, at Danmark er et umuligt land. Så det er virkelig noget, hvor vi siger til os selv: Nu må vi vågne op! Hvis ikke vi gør det nu, så ender det med, at det lukker til igen.

Klar til at bryde op

I dag lyder ordet om, at kirken skal være rede til at flytte sig. Fornemmer du, at kirken er rede, eller sidder kirken fast?
– Nej, jeg vil sige, at jeg fornemmer, at vi er rede til at flytte os.
– Vi har været igennem nogle store forandringer igennem de sidste ti år, og vi har siddet fast, men vi oplever i dag en villighed til forandring, som jeg synes er unik, og som gør, at det er meget nemmere for os at bryde op i dag.
– Vi er klar til at bryde op – til at vende tingene på hovedet.

Tid til hygge

Uden for mødesalen møder man de fleste stævnedeltagere i en afslappet stemning. På en stol ved sin campingvogn sidder Jørgen Lauridsen fra Odense og nyder sommeren.
– Det er andet år, vi ligger fast på stævnet, fortæller han. – De andre år har vi kørt til og fra Odense og herover.
– Men det giver jo ikke den samme stemning. Overhovedet ikke.
Og det betyder meget med stemningen?
– Ja, uha uha uha… Man lærer også sin menighed at kende på en lidt anden måde. Mere kammeratskab og sådan noget. Det er meget hyggeligt.
Men programmet står så ikke kun på møder?
– Nej, der er også tid til afslapning ind imellem. Vi drikker kaffe, og vi spiser sammen, og vi får et lille glas rødvin.
Så I får det hele med?
– Ja, ja, ja … Vi skal ikke have noget til gode, siger han med et stort grin.
Hvad synes du om møderne her på stævnet?
– Jamen, de er jo fantastiske, siger Jørgen begejstret. – De giver virkelig inspiration til resten af året, synes jeg. Og det tror jeg også, min kone synes.
Allan Tind, der er stævnekoordinator, glæder sig over, at deltagerne nyder stævnet.
– Der er 1000, der bor på stævnet, og 100, der er med på ungdomslejren – og alt forløber godt.
En uge i Guds nærvær
Johannes Hansen understreger, at temaet om Guds nærvær ikke kun lyder fra talerstolen, men kan ses og mærkes ved møderne.
– Temaet om Guds nærvær , som Finn Ravn Hansen slår an i dag, har vi oplevet meget stærkt helt fra starten af. Bare sådan en fortættet form for Guds nærvær.
– Og det er bare mere end noget andet det, som jeg ønsker, vi skal få lov til at „svømme rundt i“ i den uge her, slutter han.