Ny russisk-ortodoks satellit-kanal vil være upolitisk

RUSLAND – D. 28 juli begyndte den ortodokse tv-kanal „Spas“, som betyder „Frelser“ at sende via satellit til hele Rusland.

Patriark Aleksej II går ind for politik- og reklamefrit fjernsyn

Den Russisk-Ortodokse Kirke har fået sin egen satellit-kanal. Den hedder „Spas“, som på russisk betyder „Frelser“.
Det er dog ikke den første ortodokse kanal. Tidligere på året begyndte en ortodoks kanal at sende i Sverdlovsk-regionen, men „Spas“ er den første russiske ortodokse tv-kanal, som sender landsdækkende.
Den Russisk-Ortodokse Kirke har længe ønsket sin egen tv-kanal, og patriark Aleksej II har udtalt, at landet har brug for fjernsynsprogrammer, som er fri for reklamer og politik. Det oplyser Radio Free Europe/Radio Liberty.
Den russiske avis Nezavisimaja Gazeta mener dog, at tiltaget er et led i en større kampagne, iværksat af præsident Putin. Målet skulle være at fremme patriotisme, ortodoksi og nationalitetsfølelse i den russiske befolkning.
-mbc