Århus kommune vil ansætte præst

Nyt samarbejde mellem kirke og kommune skal især gavne kommunens ældre indbyggere, fortæller rådmand i Århus kommune Niels Erik EskildsenÅrhus kommune har besluttet at ansætte en præst. Det nye tiltag sker for at styrke samarbejdet mellem kirken og kommunen.

– Præsten bliver en stor hjælp, siger rådmand Niels Erik Eskildsen

Rådmand Niels Erik Eskildsen (SF) er glad for, at samarbejdet mellem kirke og kommune på denne måde bliver styrket:   
– Præsten bliver en stor hjælp for kommunens ældrecentre, og det vil først og fremmest de svagere ældre få gavn af. Vedkommende kan støtte personalet og de frivillige i de vanskelige situationer her i livet ved sygdom og ægtefællens død, siger Niels Erik Eskildsen. – Jeg forventer også et større samarbejde om praktiske ting som lokaler, foredrag og arrangementer i lokalområdet.
Den nye stilling er en deltidsstilling, og udgifterne dækkes af Århus kommune og Århus stift i fællesskab.
Århus kommune har netop ansat Steen Bonde Christensen i stillingen. Han vil desuden være tilknyttet Hasle Kirke.
mbc