Lederskabskonference i Randers Nordens bedste konference

„Det var Nordens bedste lederkonference.“ Det påstår i hvertfald nogle af deltagerne på sidste weekends kristne lederskabskon-ference i Randers. Det er tredje gang, at Scott Wilson, leder af Institute for Creativity, Leadership and Management, arrangerer konferencen.
Temaet for konferencen var „Tænk som en leder: begynd med at bryde alle reglerne!“.
Alle 250 pladser var udsolgt, og cremen af unge ledere fra frikirker – primært fra Skandinavien – sugede til sig af tips, tricks og erfaringer, når det gælder at bryde regler og normer, som hæmmer kirkens fantasi og vækst.
Høj musik, moderne multimedie præsentationer og engelsk som konferencesprog kan være årsagen til, at så få ældre ledere fandt vej til Hotel Scandic i Randers.

Jesus – en god leder

– Jesus er vores forbillede, og han var verdens bedste til at bryde religiøse normer, siger Scott Wilson, australier bosiddende i Mariager.
– Der lægges meget vægt på, at Jesus var en tjenende og opofrende leder – men som jeg ser det, var han først og fremmest en transformerende leder.
Når vi gør Jesus til Herre i vores liv, er hans primære ønske at forandre os. Udvikling – det at vi forbedrer os – er en proces, der fortsætter hele livet, og det skulle helst også smitte af på vore menigheder.

Naturen som
multimedieshow

Phil Baker, hovedtaleren fra Australien, supplerer:
– Det første, vi lærer om Gud i Bibelen, er, at han er kreativ og skabende. Først senere lærer vi, at han er kærlig og nådig.
– Vi burde gøre mere ud af visuelle hjælpemidler i kirken, tilføjer Sean Stanton, en værdsat taler, der har været på programmet på alle tre konferencer. Gud har givet os naturen som sit store „multimedieshow“. Der står i Bibelen, at himmelen og jorden fortæller os om Guds herlighed.
For at omsætte teorien i praksis havde Scott Wilson arrangeret en male-konkurrence på scenen som afslutning på konferencen.
Fire deltagere blev hevet op på scenen og fik tre minutter til at male på hver deres lærred. Det bedste maleri blev sat på auktion med det samme; pengene skulle gå til en skole for menigheds-plantning i Estland, som Sean Stanton er ved at starte. Maleriet blev solgt for 6.000 kr. Den højest bydende var – højst overraskende – en skotsk pastor…!