Millioner til at redde familielivet

Der er for mange skilsmisser i Danmark. Nu har regeringen afsat 10 millioner kroner årligt til forsøgsprojekter med parrådgivning.I 2003 var antallet af skilsmisser oppe på 15.763. Det rekordstore antal har fået politikerne på Christiansborg til at gribe ind.
Med en bevilling på 10 millioner årligt har regeringen igangsat en række projekter med parrådgivning.
– Det ligger mig meget på sinde, at børnene i Danmark har de bedst mulige betingelser for en god og tryg barndom, siger familie- og forbru-germinister Lars Barfoed. – Og alvorlige konflikter mellem forældre er en belastning for børnene.
Regeringens nye ordning vil give forældre med børn under 18 år mulighed for at få parrådgivning med en egenbetaling på kun 300 kr. for et samlet rådgivningsforløb.
Det nye tiltag sætter fingeren på et ømt punkt i det danske samfund, og på den baggrund udtrykker ministeren da også et stort håb til ordningen.
– Jeg håber og tror, at rigtig mange af de forældre, der oplever problemer i parforholdet, vil benytte sig af denne enestående mulighed for at få hjælp til at forsøge at holde familien samlet, siger Lars Barfoed.