1000 til lovsangskoncert

Lovsangskurset Worship Extended var velbesøgt og sluttede af med et brag af en lovsangskoncert med unge fra Hillsong London-kirkenEt rekordstort antal deltagere havde meldt sig til lovsangskurset Worship Extended på Mariager Højskole.
– Det er Hillsong London-effekten, siger kursusansvarlig Peter Houe Sørensen.

De unge, energiske og engagerede lovsangere fra Hillsong-kirken i London var et forbillede for de mange deltagere på Worship Extended kurset.

Mariager Højskole slog fredag d. 6. januar dørene op for 200 deltagere til deres årligt tilbagevendende inspirations-kursus for landets lovsangsgrupper.
– Vi plejer at ligge på 110-120 deltagere, siger Peter Houe Sørensen, men i anledning af Højskolens 50-års jubilæum gjorde vi lidt mere ud af det. Vi inviterede nogle af de dynamiske lovsangere fra den voksende engelske kirke Hillsong London til at hjælpe med undervisningen og give koncert lørdag aften. Det har helt sikkert været medvirkende til, at mange flere har meldt sig til.

Hele gruppen var med

– Det er fjerde gang jeg deltager, fortæller Joan Højberg, lovsangsleder i Firkirken En Åben Dør, Vejle.
– Denne gang kom alle ni fra lovsangsgruppen med, og det var et meget stort privillegium at kunne være sammen om undervisningen og de mange inspirerende workshops.
Peter Houe Sørensen, som til dagligt står for „School of Worship and Music“ på Mariager Højskole sammen med Bjarne Knudsen, var begejstret for at se mange nye ansigter.
– Vi var en skøn blanding af gamle og unge, pinsefolk, apostolere, baptister og folkekirkefolk, siger han. Det skyldes, at vi har forsøgt at få fat i de bedste undervisere fra forskellige kirkelige kredse.

100% engageret

Hvad gjorde mest indtryk på dig ved gruppen fra Hillsongs London?
– Lovsangsgruppen fra Hillsongs udstrålede et helt utroligt engagement, fortæller Peter Houe Sørensen.
– De brændte 100% for deres menigheds vision. Nogle fra gruppen havde dagen før været i kirkens udplantning i Paris og spille. Søndag morgen efter deres optræden i Mariager skulle de op kl. 3.30 for at nå et fly tilbage til London for at spille med ved de fire gudstjenester de har derovre!

Rock lovsang

Lørdag aften inviterede Hillsong London de 200 deltager plus 800 tilrejsende gæster til at prise Gud under ledsagelse af den nyeste rock-lovsangsmusik fra England og Australien, før de blev sendt tilbage til menighederne med ny inspiration til lovsangen i den lokale kirke.