Unge i USA kæmper mod abort i stilhed

En ny generation af abortmodstandere i USA vil vende holdningen til abort med bøn og stilhedUSA – For tilfældigt forbipasserende er de unge udenfor USA’s højesteret ikke til at undgå. Men høre dem, det kan du næppe, for de står med rød tape klistret over munden med bogstaverne „LIFE“ skrevet med sort tusch. De er i bøn for landet og folket med et inderligt håb om, at de skal vende sig fra abort.

Det er tredjegenerations-abortmodstanderne i Amerika. Mens ja-til-livet-aktivister gik i optog og blokerede klinikker i 80’erne og 90’erne, er disse unge dukket op på de mest uventede steder.
De har stået udenfor abortklinikker og højesteret, og de stod også uden for plejehjemmet i Florida, hvor den hjernedøde Terri Schiavo lå, før hun blev sultet ihjel i foråret.
De er fast besluttet på at bede om, at aborterne i Amerika, hvis antal har passeret 45 millioner siden 1973, må ophøre.

Startede med en drøm

Dagligt kan man se deres gruppe udenfor højesteret, der er den instans, som til syvende og sidst afgør, om abort skal være tilladt eller ej.
De håber, at de ved at bede til Gud kan øve indflydelse på dommerne såvel som på kongressen og – ikke at forglemme -på nationen under et.
Nogle af dem, der står her, er knap gamle nok til at gå i skole, mens andre går i gymnasiet. Nogle er studerende, men har taget et sabbatår for at gøre noget konkret i kampen mod abort, mens andre igen er voksne.
– Det hele begyndte med en 22-årig, som havde en drøm, hvor han for sit indre blik så tusindvis af mennesker udenfor højesteret med rød tape over munden med inskriptionen LIFE. Det var som en symbolsk handling for de ufødte børns stemmer. Han var ikke i tvivl om, at drømmen kom fra Gud, og her står vi lidt over et år senere, fortæller Todd Loughry.

Todd Loughry føler sig kaldet til at demonstrere mod abort

Loughry er en ung mand fra Nebraska, som leder gruppen denne dag. Han er rejst til Washington på ubestemt tid for at deltage i bevægelsen, som har navnet The Cause (Den vigtige sag), og som holder til et stenkast fra, hvor der bedes for landet og folket hele døgnet.
Pastor Lou Engele, som står bag The Cause, siger, at dette er en fortsættelse af en bevægelse, som trak titusinder af unge til Washington i 2000 for at bede og faste en dag. Engele tror, at de kan ændre på nationen ved netop bøn og faste.

Rødt armbånd
minder om at bede

Todd Loughry har i lighed med de andre, som er med i bevægelsen af kristne unge, et rødt armbånd på med inskriptionen LIFE (liv). Armbåndet skal minde dem, der bærer det, om at bede om, at aborterne må ophøre. De går også ind i den nye trend med gummiarmbånd i alle regnbuens farver, som alle symboliserer en hjertesag – fra kampen mod kræft til kampen mod hungersnød for at nævne nogle få.
Titusinder af amerikanere bruger nu de røde armbånd og beder mange gange hver dag om, at abortindgrebene må standse. På denne måde håber de at „vende dommen i sagen Roe versus Wade“, som højesteret udstedte i 1973, da de legaliserede praksisen.
– Det er et kald, siger Loughry entusiastisk og beskriver arbejdet næsten som et missionsarbejde.

Skarp kontrast

Der er en skarp kontrast mellem denne bevægelse og andre, som med jævne mellemrum protesterer udenfor højesteret, inklusive andre ja-til-livet-grupper. Der går næsten ikke et minut, uden at en nysgerrig turist eller kongres-medarbejder spørger de unge om den røde tape over deres mund.
– De fleste synes, det er en glimrende idé, siger Liz Kosoroski fra delstaten Michigan, som står ved siden af Loughry.
Mindst fem timer dagligt står de her og beder, med tape over munden, og identificerer sig med de ufødte børn.
– Vi er her og kæmper for selve eksistensgrundlaget for næste generation, siger Heather Harris, som er en af de mange nye giv-et-år-medarbejdere i The Cause.
Mens over 30.000 har bedt om et LIFE armbånd siden de begyndte for knap et år siden, så håber Jon Engele, at 10 millioner amerikanere i nær fremtid vil have et på håndleddet. Ud over at bede samler de også penge ind til at hjælpe gravide kvinder.

Kalder på landets
samvittighed

De røde armbånd med teksten LIFE skal minde om at bede

Loughry uddeler visitkort, som opsummerer, hvad bevægelsen står for.
– Vi opfordrer dem til at bede til Gud, hver gang de kigger på armbåndet. Vi beder dem om at stemme på politiske kandidater, som virkelig er imod fri abort, og vi beder dem om at være lydige mod Gud, når han leder os i vores arbejde, forklarer Loughry.
Mens gruppen beder i Washington, er mange små lokale grupper dukket op rundt om i USA. Denne ikke-konfronterende metode til bekæmpelse af abort ser ud til at slå an blandt unge.
– Jeg tror, vi er nødt til at stille den amerikanske samvittighed til ansvar. Og jeg tror, at den vil krybe til bekendelse, siger Engele.


Artiklen fortsætter efter annoncen: