500 gospelsangere gav forrygende koncert

For 14. år i træk mødtes over 500 gospelsangere til Copenhagen Gospel FestivalKØBENHAVN – 20 gospelkor fra hele landet og et enkelt fra Norge var repræsenteret, da over 500 gospelsangere var samlet i weekenden i København.Omkring 700 publikummer nød gospelsuset ved weekendens forrygende afslutningskoncert søndag aften i Sankt Annæ Gymnasium.
Skuespiller Lotte Andersen var veloplagt konferencier ved afslutningskoncerten. Hun og skuespillerkollegaen Hella Joof overværede Copenhagen Gospel Festivals 10. års jubilæumsshow i Cirkusbygningen i 2001. Det gav inspiration og blev baggrunden for Hella Joof og Lotte Andersens filmsucces „Oh Happy Day“.
Der var tre instruktører på dette års gospelfestival. Det var Gerome Belle fra USA, Solomon Facey fra London og danske Lene Matthiesen, kendt fra tv-programmet „Stjerne for en aften“.

Befriende gospel

Lene Matthiesen var instruktør på festivalen

– Der er efterhånden flere gospelfestivaler. Derfor er det fantastisk, at der alligevel kommer så mange sangere til Copenhagen Gospel Festival år efter år. Der er stadig en utrolig stor interesse for gospel, konstaterer Lene Matthiesen.
– Traditionelt er kirkemusik jo stille musik. Men gospelmusik er positiv musik, hvor folk kan smide hæmningerne. Der er noget befriende i gospel – både i sangen og musikken.
– For mig personligt er det fantastisk at få lov til at arbejde med det, jeg brænder for og tror på. Det er enormt privilegeret, siger Lene, der er blevet et efterspurgt navn efter sin tv-optræden.
Hun er til daglig ansat som musikmedarbejder i Metodistkirken i Århus. Derudover optræder hun og holder gospelworkshops i både ind – og udland. De danske erhvervsvirksomheder sender også bud efter Lene Matthiesen til medarbejderarrangementer.