Husmenigheder må kun mødes tre gange om ugen

CUBA – Flere og flere cubanere tilslutter sig kristendommen i disse år. Og det behager selvsagt ikke øens enevældige præsident Fidel Castro, som lukkede hundredvis af kirker og internerede flere præster i arbejdslejre, da han kom til magten i 1960-erne.

Medlemmerne af de cubanske husmenigheder mødes ofte to gange om dagen. Foto: Jørn Blohm Knudsen

Så vidt er den aldrende leder dog ikke gået denne gang. Alligevel må flere især husmenigheder drosle ned på aktiviteterne. Fremover må medlemmerne af en husmenighed nemlig kun mødes højst tre gange om ugen, og myndighederne skal vide hvor og hvornår møderne finder sted. Desuden skal der fremover være mindst to kilometer mellem hver husmenighed.
Efter danske forhold synes tre ugentlige møder måske af meget, men medlemmerne af de cubanske husmenigheder mødes ofte to gange om dagen, siger en cubansk præst til Compass Direct.
De nye regler trådte i kraft den 22. september, og ifølge Compass Direct er nogle husmenigheder allerede blevet lukket, fordi de lå for tæt på hinanden. For nylig fik en kirke desuden beslaglagt et parti bibler, fordi de cubanske myndigheder betragtede indholdet som „farligt“.
– ole