Kristne indslag i Mystikkens Univers

Ole Skjerbæk Madsen stiller skarpt på Da Vinci Mysteriet på helsemesse i KøbenhavnKØBENHAVN – Igen i år kan man finde en fælleskirkelig stand på helsemessen Mystikkens Univers i den kommende weekend den d. 28. – 30. oktober i K.B. Hallen i København, hvor der ellers kommer til at bugne med alt muligt inden for den alternative nyreligiøse helbredelse med i alt 130 stande.Den kristne stand plejer at være besøgt af mange messegæster. Denne gang er de fire kristne udstillere missionsorganisationen Areopagos, Ikon, I Mesterens Lys og Det Danske Bibelselskab.
Forhenværende sognepræst Ole Skjerbæk Madsen, der er leder af organisationen I Mesterens Lys, holder lørdag eftermiddag et temaforedrag om „Maria Magdalena og Kirken“
Arrangørerne af helsemessen har valgt at sætte fokus på Dan Browns bog „Da Vinci Mysteriet“ gennem tre temaforedrag.
– DaVinci Mysteriet rejser mange spørgsmål, helt uanset om den research, romanen hviler på, er holdbar, og om kilderne er troværdige. Hvilken rolle spillede Maria Magdalena og andre kvinder i den tidligste kirke? Hvad blev der af kvindelige tjenester og ledere i løbet af kirkens historie? Hvordan integreres feminin og maskulin spiritualitet i kirken i dag, er nogle af de emner, Ole Skjerbæk Madsen vil komme ind på i sit foredrag.
– DaVinci Mysteriet henviser til den hellige gral, men gralen er i den kristne tradition ikke Maria Magdalena, men dels det hellige fad eller det bæger, som Jesus brugte ved den sidste nadver og dels et udtryk for menneskets hjerte i dets genspejling af Gud og Guds visdom, det feminine aspekt af Gud, udtaler Ole Skjerbæk Madsen i en pressemeddelelse udsendt af arrangørerne af Mystikkens Univers.

Åndernes Magt

Thomas Breinholt, der er udviklingsredaktør på TV2, gæster også helsemessen. Lørdag eftermiddag lader han sig interviewe om, hvilken betydning det har haft for ham at producere tv-programmerne Åndernes Magt og Klarsyn. Thomas Breinholt vil fortælle, hvad tv-optagelserne har gjort ved hans syn på kristendom og spiritualitet og om mødet med en anden virkelighed. Det var igennem tv-programmet Åndernes Magt, at den afrikanske helbredelsesprædikant Charles Ndifon blev kendt i Danmark. Sidste år var der omkring 7000 messedeltagere på Mystikkens Univers i K.B. Hallen