Frikirker bidrog til rekordindsamling

Cirka 17 millioner kom der i indsamlingsbøsserne ved Dansk Flygtningehjælps landsindsamling sidste søndag. For første gang deltog en række frikirker i indsamlingenFor første gang havde en række danske frikirker sluttet sig til de cirka 15.000 indsamlere ved Dansk Flygtningehjælps store landsindsamling sidste søndag.Og hvad enten det skyldes frikirkernes indsats eller gavmilde givere, blev resultatet det største i fem år, cirka 17 millioner kroner, der blandt andet skal bruges til at hjælpe flygtningene i Darfurprovin-sen. Resultatet vækker stor glæde i flygtningehjælpen, der godt er klar over, at der har været rift om danskernes gavmildhed i et år med store indsamlinger til blandt andre ofrene for tsunamien i Asien og senest jordskælvet i Pakistan.
– Det vidner om stort overskud og en stor solidaritet med mennesker i nød, siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm.
Ifølge Dansk Flygtningehjælps hjemmeside er de første to millioner kroner fra søndagens indsamling allerede på vej til flygtningebørnene i Darfur. Her skal pengene bruges til at bygge flere skolelokaler og købe skoleudstyr. I øjeblikket er der mange steder op til 200 børn i hver klasse.

Daglig leder i KIT, Hans Henrik Lund, er tilfreds med frikirkernes indsats

Frikirken Citykirken i Taastrup deltog med cirka 30 indsamlere, Pinsekirken København havde 20 indsamlere på gaden. Og Missionsforbundet i Aabenraa havde aflyst søndagens gudstjeneste for at gå på gaden med indsamlingsbøsser. Desuden var Apostolsk Kirke i Horsens, Vejle og Fredericia med til at koordinere indsamlingen i de respektive kommuner.
Frikirkerne deltog på opfordring fra Kirkernes Integrationstjeneste (KIT), der arbejer med at bygge bro mellem danske frikirker og nydanskere.
KIT’s daglige leder Hans Henrik Lund er meget tilfreds med frikirkernes indsats.
– Jeg er sikker på, at det var en god oplevelse og en god mulighed for at gøre en forskel i verden og i lokalsamfundet, siger han til FrikirkeNet.dk.
Han opfordrer til at sætte kryds i kalenderen den 12. november næste år, når flygtningehjælpen igen samler ind.
– ole