Gud kunne tæmme vilddyret

Vilddyr er et stærkt vidnesbyrd om Kung Fu-verdensmesteren og bodyguarden Tony Anthonys barske liv, omvendelse – og nye livHvis du er til spænding, barske miljøer, socialrealisme og Guds svar på livets hårdeste udfordringer, så er her lige en bog for dig.Spændingen griber læseren fra første til sidste side, hvor vi følger Tony Anthony, der er født af en kinesisk mor og en italiensk far i England. Han føler sig uønsket i hjemmet, og som fire-årig bliver han hentet af en kineser og ender hos bedstefaderen i Kina.
Bedestefaderen er en af de største mestre inden for Kung Fu – også åndeligt, og han vil, at hans position skal gå videre til og i barnebarnet. Tony møder her en meget hård og barsk disciplin på alle livets områder, og det giver resultater.

Fra Kung Fu-mester til fængselshelvede

Tony Anthony kender ikke til frygt. Han behersker til fulde de fysiske og åndelige sider ved Kung Fu. Han er fyldt med styrke og selvtillid og bliver tredobbelt verdensmester i Kung Fu. Det fører ham til en eksklusiv karriere. Efter en eliteuddannelse rejser han jorden rundt som bodyguard for nogle af de mest velstående, magtfulde og indflydelsesrige mennesker i verden. Det fører ham ud i en række farefulde situationer, hvor han ofte må handle meget barskt.
Som læser føres vi gennem en række hæsblæsende, fængslende,rædselsvækkende og blodfyldte situationer. Tony Anthony fortæller en barsk og dybt bevægende historie om sit liv, en historie, der også fører ham ind i et levende helvede i Cyperns berygtede centralfængsel i Nicosia, hvor han kunne have oplevet endestationen på sit barske liv. Men her møder han Michael, en kristen, der besøger fanger i fængslet og som viser kærlighed, Jesu kærlighed og Jesu ønske om at møde det enkelte menneske uanset fortid.

Bliver kristen

Mange barske mennesker har forsøgt at knække Tony, men hvad de ikke formåede, lykkes for Jesus, der knækker Tonys stolthed og når ind til dybet af hans sjæl. Tony overgiver sit liv til Jesus og bliver et stærkt vidnesbyrd i fængslet, hvor der bliver vækkelse på grund af hans vidnesbyrd.
Efter løsladelsen kommer han til England, bliver gift, får et godt job og har en strålende karriere foran sig. Han bliver involveret i et ungdomsarbejde, hvor de når mange mennesker med evangeliet, men han oplever også mere og mere at blive som de magelige kristne, han foragter, og her tillader Gud en stor prøvelse i hans liv. Som nybagt far må han igen en tur i fængsel – i 18 måneder – en tilsyneladende hård dom, hvor man havde forventet langt mindre. Men Gud tager ham til side, sætter ham på en omvej i sit videre liv, hvor Gud får lov til at tale til ham på ny. Efter løsladelsen starter han på en frisk og har nu viet hele sit liv til tjeneste for Gud.

En „ny“ Korset og springkniven

Vilddyr er først og fremmest et stærkt vidnesbyrd om Tony Anthonys barske liv, omvendelse og nye liv, men det er også en stærk historie om Michael Wright, der har givet sit liv til at tjene Jesus blandt indsatte i det barske fængsel i Nicosia på Cypern, et liv i opofrelse og kærlighed.
Når man læser bogen, kommer man ofte til at tænke på David Wilkersons Korset og springkniven, og jeg bliver ikke overrasket, hvis Vilddyr bliver lige så udbredt som den.

Andet bind i serien „Livsberetninger“

Vilddyr er 2. bind i Nyt Livs Forlags nye serie „Livsberetninger“ og blev i 2005 valgt som „årets kristne bog“ i England ved bogmessen „Christian Bookseller’s Convention“. Første bind i serien var Uønsket. Nyt Livs Forlag har lanceret serien som en kristen pendant til Aschehougs „Fra virkelighedens verden“, som har fået rigtig mange læsere til en række stærke biografier. Hvis forlaget kan finde lige så spændende bøger til de næste udgivelser i serien, forventer jeg, at serien kan give forlaget en stærk fremtid som kristent forlag.

Tony Anthony
og Angela Little: Vilddyr
283 sider • 199 kr.
Nyt Livs Forlag