Kristent firma holder marked for Israel

KØBENHAVN – Det kristne familiefirma I-Packs holder sit årlige Israel-marked med et bredt udvalg af israelske produkter lørdag eftermiddag den 3. december på Virumgårdsvej i Virum.Der vil være salg af hudplejeprodukter, fødevarer, vin, frugt, planter, sølvsmykker, sten og emalje, kunsthåndværk, kort, tryksager, parfumer og mere, alt sammen fra Israel.
Til at underholde har man inviteret sangeren Sofia Kuperman, der vil synge jødiske sange på hebræisk og jiddish.
I-Packs blev startet af Hanne og Carsten Pedersen og deres to sønner og svigerdøtre for godt to år siden. I dag har de over 400 abonnenter, der fire gange årligt modtager en pakke med israelske produkter, hovedsagligt fødevarer, hudplejeprodukter og brugskunst.
Indholdet relaterer til kristne og jødiske højtider. Decemberpakken indeholder f.eks. varer der relaterer til den kristne jul, fortæller Hanne Pedersen.

Sælges i kirker

I 2002 var Hanne og Carsten Pedersen volontører i Israel i tre måneder. Efter hjemkomsten til Danmark blev der holdt familieråd, og I-Packs blev en realitet for at give israelere en økonomisk håndsrækning.
– Vi har alle et hjerte for Israel og har taget adskillige ture derned både som turister og som volontører. Flere gange har vi diskuteret, hvordan man kunne hjælpe, især som situationen har udviklet sig de sidste par år, hvor den israelske økonomi har været trængt.
– At give kontanter kan være fint og godt, men at give hjælp til selvhjælp er måske bedre, så vi kan medvirke til, at der bevares arbejdspladser i Israel og i bedste fald skabes nye, konkluderer Hanne Pedersen.
I-Packs produkter kan også købes i flere kirkers bogsalg. Ligesom firmaet gerne stiller op til kristne og jødiske, markeder og arrangementer rundt om i landet. Der er også efterspørgsel fra kunder i Norge, Sverige og på Grønland.