Sender majs til Malawi

Adventister sender nødhjælp, så næste års såsæd kommer i jorden og ikke i maverneMALAWI – Over 4 millioner sulter i Malawi i det sydlige Afrika. Adventisternes nødhjælpsorganisation ADRA vil bryde den onde cirkel. De bygger nu brønde og sender majs til de fattigste husstande.

Fattige Malawi´er får nu hjælpen fra ADRA Danmark.

Efter lang tids tørke og en dårlig majshøst er over fire millioner mennesker ramt af hungersnød i Malawi. Omfanget af katastrofen forværres af, at landet er hårdt ramt af AIDS-epidemien.
ADRA Danmark, som er adventisternes nødhjælpsorganisation, er i gang med planer for at afbøde virkningerne af hungersnøden gennem leverancer af majs til fødevarebrug.
– Vi håber, at vi ved at give majs til mad kan undgå, at al den majs, der nu skal i jorden, bliver spist. Sker det, vil katastrofen blot vokse voldsomt, når næste års høst viser sig at være langt dårligere end normalt, siger Marcelino Gaugain, der i øjeblikket er ADRAs udsending i Malawi.

ADRA graver også brønde

Et af ADRA’s projekter i Malawi støtter de fattigste husstande i at bryde den onde cirkel af underernæring og nød. Derudover bliver der etableret 100 brønde. Herved vil man få reduceret forekomsten af diarré og andre vandbårne sygdomme.
-mbc