Jul, hvad er det?

Vi fejrer i år jul i et land, hvor de fleste har glemt – eller nødigt tænker på – at julen er Jesu fødselsdag.Og hvis man ikke tror på det, så kan det jo også føles lidt underligt og hyklerisk at fejre det. Derfor er det kristne indhold i julen hos de fleste erstattet af gavefest og mad.
Desværre også hos en del kristne… Ups!
Men hvad er det så egentlig, vi fejrer i julen?
Ja, engang kunne alle skolebørn svare på det. Men i dag er selv „troende kristne“ og specielt deres børn kommet i tvivl.
Dét, vi fejrer, det er jo, at Gud har grebet ind i verdens ynkelige historie. Det, der var UMULIGT for os, det gjorde Han, da han sendte Jesus Kristus den julenat.Vi kunne ikke selv hæve os ud af synden og ondskaben og egosimen. Det kan vi stadig ikke…
Se på verdenshistorien: Gang på gang har vi mennesker forsøgt at skabe en lykkelig verden uden Gud, men hver gang er det endt med endnu mere lidelse og elendighed.
Eller se på dig selv: Kan du klare at leve skyldfrit? Jeg kan ikke, og det går ikke engang rigtig fremad…
Men Gud greb ind. Jesus kom. Han viste os med sit liv og sin undervisning, hvordan vi skal leve. Og hele verden er i bølger blevet forandret.
Rødderne til den sociale indstilling, som vi roser os af, finder vi i det kristne budskab. At betragte alle mennesker som værdifulde kommer fra kristendommen, barmhjertigheden med de fattige, syge og udstødte medmennesker kommer fra Jesus, osv. Hvor var vi som folk uden kristendommen?
Problemet er bare, at der hele tiden skal kæmpes for at bevare det gode i samfundet. I er verdens salt, sagde Jesus. Så vi, der tror på Ham, skal altså ud i funktion i samfundet.
Men Jesus kom ikke blot for at ændre verden. Han kom for at frelse hvert eneste menneske fra fortabelsen. Nu om dage tør præsterne ikke tale om helvede af frygt for at støde nogen, men Jesus siger det klart nok. Vi går fortabt, hvis vi ikke vil frelses af ham. Uanset hvor religiøse og selvgode vi er.
Men dét er Julens gode budskab, at „enhver som tror på ham IKKE skal fortabes, men have EVIGT liv.“ (Johs. ev. 3, 16).
Så er der jo håb for enhver!