Kristne klar til Narnia-film

I både Fredericia og Herning inviterer kristne på en tur i biografenEngang var det ikke velset, at kristne gik i biografen, men nu har Indre Mission i Fredericia vendt op og ned på de gamle normer og lejet byens biograf til en særforestilling juledag.

Indre Mission har trykt postkort i forbindelsen med filmen. Håbet er at Narnia-entusiaster finder ind på hjemmesiden jesusnet.dk

Anledningen er Danmarks-premieren på eventyrfilmen „Løven, heksen og garderobeskabet“, som overalt i verden ventes med spænding. Ikke mindst blandt kristne, som mange steder ruster sig til at sprede det kristne budskab med afsæt i filmen.
„Løven, heksen og garderobeskabet“ er filmatiseringen af det andet bind af C.S. Lewis’ kendte Narnia-serie om fire børn, der kommer til en magisk verden. Historien er fyldt med bibelske paralleller og kristne billeder, der forklarer kristendommen på en spændende og anderledes måde.
I seneste udgave af det nyhedsbrev, Indre Mission udsender til IM-samfundene over hele landet, opfordrer generalsekretær Jens Olesen lokale missionshuse til at være opmærksomme på filmen.
Også på hjemmesiden www.jesusnet.dk, som drives af Indre Mission, har man taget Narnia til sig. Her har man oprettet et særligt Narnia-afsnit, der skal hjælpe brugerne til at få øje på de kristne lag i filmen. Desuden har man fået trykt særlige Narnia-postkort, der gør opmærksom på filmens budskaber og opfordrer til at læse mere på hjemmesiden.
Her skriver netmissionær Asbjørn Asmussen blandt andet:
– Løven, heksen og garderobeskabet“ er først og fremmest et fantastisk eventyr om det forunderlige land, Narnia. Men ligesom mange andre eventyr, så gemmer også fortællingen om Narnia en anden og endnu større fortælling, nemlig Bibelens historie om Jesus, der kom til jorden for at befri alle mennesker fra den ondes herredømme.
Også i Herning samarbejder kristne med den lokale biograf. Her er det Herning Kirke, der gennem to aftener i det nye år sætter fokus på filmen og dens budskab.
Den 19. januar har kirken arrangeret en introduktion til Narnia-universet i biografen Biocity, lige inden filmen vises. Efter filmen er der café i biografen, hvor det er muligt at få en snak om filmen.
Torsdag den 2. februar er der mulighed for at deltage i en gennemgang af forfatteren C.S. Lewis’ liv og forfatterskab og se filmen Shadowlands.
Læs mere om C.S. Lewis og Narnia på side 21
– ole