Colman skød julemåneden i gang

Australske Paul Colman tog publikum med storm, da han gik på scenen i en ægte
1. december-koncert på spillestedet Godset i KoldingKOLDING – Godsets scene ligger badet i skæret fra projektører i røde, blå og til tider grønlige nuancer. Paul Colman har indtaget scenen og taget publikum med storm.

Paul Colman underholdt med fed musik og jokes om danskere i en ægte 1. december-koncert på spillestedet Godset i Kolding.

Det er tredje gang den australske sanger fra USA krydser Atlanten for at holde koncert i lille Danmark – og de sidste to besøg er bestemt ikke glemt. Mange fans er mødt op, men blandt publikum er også enkelte, der aldrig før har hørt om Paul Colman. Selv om der kun er ca. 200 tilhørere, er stemningen høj og forventningsfuld.
Paul Colman evner at kommunikere med publikum på en helt fantastisk måde, og gennem hele koncerten bølger latteren jævnligt gennem salen, når Colman underholder med jokes mellem sangene.
Det er primært hans egne rock-prægede sange, der bliver spillet, med blandt andet sange fra hans nye cd ‘Let It Go’. Men indimellem bliver der også plads til blandt andet James Browns ’I Feel Good’ og U2’s ’I Still Haven’t Found What I’m Looking For’.

Mere end rigdom

Med musik og tekster, der er direkte, pågående og forkyndende, skaber Colman en platform for at tale et alvorsord med de unge tilhørere, og den chance lader han ikke gå fra sig.
– Livet er mere end bare fysisk velstand og rigdom. Det er fællesskab med Gud, vores far, fortæller han.
– Fordi Jesus lever, kan vi være sammen med ham og snakke med ham. Det betyder ikke, at vi skal til at være mærkelige og religiøse, så vi ændrer vores stemme og bruger en masse fine ord. Faktisk tror jeg, Jesus må blive helt forskrækket, når vi beder, og tænke, „Hey, hvad er det du laver?! Hvorfor snakker du ikke normalt til mig?…“
– Gud forandrer sig aldrig. Han er altid den samme, og han elsker os, siger Colman og slår over i sangen ’Holding Onto You’, en sang der blev født i Danmark for to år siden, da Paul Colman gav koncert i Hillerød – den gang som forsanger for bandet Paul Colman Trio (PC3).

Stor begejstring

– Det var svært at sætte forventningerne til koncerten, fortæller Stefan Winther, formand for Glow, efter koncerten, der er arrangeret af Glow Concerts og Kolding IMU.
– Oprindeligt skulle det have været en koncert med Krystal Meyers, men hun blev nødt til at aflyse i sidste øjeblik. Så da vi fandt ud af, at Paul Colman i forvejen skulle til Europa, sprang vi til. Jeg havde forventet, at der ville komme mellem 200 og 400 til koncerten, så vi klarede den lige, smiler han og fortsætter:
– Det er altid et kæmpe projekt at få stablet en koncert på benene, men sammenlignet med Glow-festival er det her lettere at gå til. Godset er jo et spillested, så lys og lyd er her i forvejen. Vi kan komme ind sidst på formiddagen og alligevel være klar til koncerten om aftenen.
– Og publikum var vildt begejstrede, så det var helt klart en succes. Stort set alle amerikanske bands siger, at Danmark er det fedeste land at spille i, og det er noget af det, der gør, at vi kan få dem til at komme herover og spille – fordi de i forvejen gerne vil.
Paul Colman brugte næsten 48 timer på at rejse hertil for at spille for ikke ret mange penge og heller ikke ret mange mennesker. Det er jo fordi han også synes, det er sjovt at være her, forklarer Stefan Winther.
Paul Colman er tilsyneladende enig.
– Jeg kan virkelig godt li’ at spille i Danmark. I er larmende, begejstrede og skøre… og så giftede jeres prins sig jo med en pige fra Australien, så vi er nærmest familie nu, siger han med glimt i øjet.

Gud er stjernen

Gennem de sidste 11 år er det blevet til en lang række udgivelser for Colman både som soloartist og som forsanger for PC3. Og med en amerikansk Grammy-nominering og en Dove Award som ’Årets nye navn’ i 2003 kan talentet ikke skjules. Alligevel siger han:
– Det vigtigste for mig, når jeg står på scenen, er at komme af banen – at lade Gud være stjernen i stedet for Paul. For jeg har prøvet at ville være stjernen før, men det er tomt. Jeg vil gerne synge sangene og underholde, men jeg vil ikke tage æren, for den tilhører Gud!
Efter den to timer lange koncert tager Paul Colman sig tid til at snakke med de mange fans og skrive autografer, selv om han skal videre til Tyskland for at holde årets sidste koncert.