Nye børnesange – som også er til voksne

Silas og Brian fra Randers udgiver i denne uge albummet ”Fri fordi” sammen med SkyKids lovsang fra Randers. Et album for både børn og voksne.

Silas Urban og Brian Mikkelsen er begge involveret i lovsangen i Frikirken i Randers. I tre år har de arbejdet med sangene til det nye album.

Silas Urban og Brian Mikkelsen er begge involveret i lovsangen i Frikirken i Randers. Silas er lovsangsleder og Brian musiker – og så elsker de at skrive sange. Det er der bl.a. kommet 11 nye børnesange ud af, som er blevet indspillet i Frikirken Randers, hvor SkyKids hører til.

Fra ide til virkelighed

Hvordan fik I ideen til projektet?

”Under corona-pandemien begyndte vi at lave en masse børnelovsange. Vi sendte dem frem og tilbage til hinanden online, fordi vi ikke kunne mødes,” fortæller Silas. ”Børnesangene faldt os naturligt, da vi begge har børn, og vi ønsker at se dem vokse i deres relation til Jesus – og en måde at gøre det på er blandt andet ved at vise dem og lade dem høre teologisk sund lyrik og inspirerende musik i deres “højde”.”

Det har taget tre år, fra de første sange blev skrevet og til, at der nu ligger et færdigt resultat. Silas og Brian har primært selv stået for det hele, alt fra den digitale producering af albummet, til sangskrivning og indspilning af de forskellige instrumenter.

Silas Urban (36) arbejder som pædagog og lærer på Romalt Friskole.

Vigtigt med åndelig påvirkning

For Silas og Brian betyder det meget, at børn får en åndelig påvirkning i hverdagen, og her mener de, at sangene kan være en hjælp. ”Vi tror virkelig på, at børn, men også voksne, bliver påvirkede af det, de lytter på, siger Silas. Vi vil gerne være en “stemme”, der hjælper dem på vej mod Jesus. Samtidig kan de får lov at vokse lidt eksplicit i deres teologiske forståelse, fordi vores tekster ikke bare er hurtige og let forståelige, men de graver lidt dybere end kun overfladen.”

Forældrene inddrages

Silas og Brian har ikke kun tænkt på børnene under arbejdet med sangene, men ønsker også, at forældrene inddrages. ”Vi har udformet det på den måde, at forældre skal gide at lytte til det, siger Silas. Det har været en præmis helt fra starten. Af samme årsag har vi brugt et helt klassisk orkester (digitalt) til at fylde i mange af sangene, og efter vores ydmyge mening lyder det så flot. Der er selvfølgelig også upbeat sange, som kræver et vist humør at være i, men også her mener vi, at vi har kræset for detaljerne, så voksne også synes, det er sjovt at lytte på.”

”Vi har udformet det på den måde,
at forældre skal gide at lytte til det, siger Silas.
Det har været en præmis helt fra starten.”

Brian Mikkelsen (39) sammen med sin kone Charlotte. Brian arbejder til daglig som musiklærer på Viborg Gymnasium.

Samtaler er vigtige

Udover at lytte til sangene håber Silas og Brian også, at sangteksterne danner baggrund for gode samtaler med børnene. Derfor vil de også lave en forældrepodcast, som kan hjælpe forældrene med at forklare nogle af de ting, der synges, så forældre har mulighed for at påvirke deres børn med velbegrundede, teologiske svar i børnehøjde og ikke bare korte samtaler: “Spørgsmål: ’Mor, hvad betyder Giv os idag vores daglige brød?’ Svar: ’Øhm, at Gud skal sørge for os’.”

Børns identitet er vigtig

At børn vokser op med deres identitet i Gud, betyder meget for de to musikere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi lægger helt enormt meget energi i det, og det er, fordi vi tror på, at børn i dag skal påvirkes med Guds ord langt mere, end de bliver, fordi sociale medier blandt andet fylder så enormt meget for dem. Så der vil vi gerne være modpolen, der viser, at Gud er én, vi kan regne med, at han er én, vi kan sætte vores lid til i alle af livets facetter. I dag kan vi blive så forskrækkede og berøringsangste omkring emner, der er svære at tale om, f.eks. børns identitet, siger Silas. Det er noget, der ligger os meget på hjerte at skrive ind i vores sange – altså, at vi er Guds børn, og at vi tilhører ham, og at vi aldrig behøver at frygte noget, fordi Gud er med os (Salme 23). Som vi skriver i en af vores sange “Jeg er fri, fordi Guds ord er nok for mig,” det er en klar henvisning til Johannes Evangeliet 1.1 – forstået på den måde, at hvis vi giver vores liv til Jesus og tror på ham, så vil Guds ord altid være nok for os. Hvem er Guds ord? Det er Jesus. Men det er også en fræk dobbeltbetydning, fordi Gud ord kan også referere til Bibelen og dens mange fantastiske bøger, fortællinger og retningslinjer. Som kristne er det vores holdning, at Guds ord altid må være nok for os på alle måder og hver dag,” siger Silas.

Udover at lytte til sangene håber Silas og Brian også,
at sangteksterne danner baggrund for gode samtaler med børnene.

Tre år efter den første sang blev skrevet, er albummet ’Fri fordi’ med 11 børnesange nu klar til udgivelse.

Forventninger

Nu er albummet endelig klar, og Silas og Brian har selvfølgelig nogle forventninger. ”Vi håber, at forældre rundt om i DK vil vise disse lovsange til deres børn. Ikke for at vi skal have ære eller noget som helst i den retning,” siger Silas og tilføjer: ”Men ene og alene fordi vi tror så meget på, at dette album kan være med til at pege børn tættere på Gud. Det er store ord og store forventninger, men vi ville ikke have brugt de sidste tre år på dette album og lagt al den energi i det, hvis ikke vi havde det håb.”

Albummet ”Fri Fordi” udkommer den 14. juni og vil være tilgængeligt på alle streamingtjenester.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Silas Urban er gift med Hannah og har Naomi (7), Selah (5), og Leah (4).

Brian er gift med Charlotte, og de har børnene Alberte (14), Walde (10) og Ellie (1,5).

Begge er bosiddende i Randers og en del af Frikirken i Randers.