Oplagt gavebog fyldt med gode pointer

Max Lucado må efterhånden være kendt af de fleste. I bogen Tørst reflekterer han over de problemer, udfordringer og opgaver, vi står overfor som mennesker. Naturligvis med det overordnede tema, at Jesus er den, som kan slukkes vores tørst og møde vores behov og er med os i alle forhold.At bogen samtidig er i hardback og i et ualmindeligt indbydende layout trækker ikke fra men gør den til en oplagt gavebog.
Forfatteren bruger tro mod sin stil mange illustrationer fra hverdagen. Situationer, vi hver især kender til, eller dog kan forholde os til. Begivenheder, vi måske har hørt om i nyhederne. Eller velkendte situationer fra Bibelen, som de fleste af os tror, vi kender ud og ind, men som han oftest formår at give en ny drejning.
Personligt faldt jeg for hans beskrivelse af „Slidstrup“, en by hvor indbyggerne godt nok starter deres biler, men derefter sætter dem i frigear og skubber dem rundt i stedet for at køre i dem – analogt med kristne, som insisterer på at leve kristenlivet i egen kraft. „Hvem har lyst til at bo i Slidstrup?“ spørger forfatteren og fortsætter: „Ingen vil tage imod en lastbil som gave, hvis han selv skal skubbe den. Det vil din nabo ikke. Det vil du heller ikke selv. Og det er ikke, hvad Gud ønsker for nogen af os.“

Succesforfatteren Max Lucado er baptistpræst i Texas

Hermed er tonen slået an. Pointerne i alle forfatterens emner går i samme retning. Til tider kan det blive en lille smule for pædagogisk, og eksemplerne en lille smule fortænkte eller rørstrømske. Men kan man bære over med det, er bogen fyldt med gode pointer og peger konsekvent på Guds godhed og kærlighed og omsorg for os.

Max Lucado: Tørst
192 sider • 199,95 kr.
Lohse