1 mio. kroner til Pakistan

Danmission har indsamlet 1 million kroner til nødhjælp til jordskælvsofrene i PakistanDanmission oplyser, at særindsamlingen til ofrene for jordskælvet i Pakistan har rundet en million kroner. Man anslår dog, at en stor del af befolkningen i de ramte bjergområder endnu ikke har haft kontakt med omverdenen siden katastrofen.

Denne pige og andre pakistanske jordskælvsofre har fået hjælp i Danmissions lægetelt

Missions- og nødhjælpsorganisationen Danmission iværksatte i 2005 en særindsamling for at hjælpe de hårdest ramte områder i Peshawar i Pakistan, som blev ramt af jordskælvet den 8. oktober 2005.
Nu oplyser organisationen, at indsamlingen har rundet en million kroner, hvoraf man på nuværende tidspunkt har overført 734.000 kroner til Pakistan. Danmisison samarbejder med Church of Pakistan i Peshawar Stift om at nå op i de uvejsomme bjergområder med medicin, telte og de vigtigste fornødenheder. Til det formål har man sendt 424.000 kroner til oprettelse og 14 måneders drift af en mobil læge- og indsatsenhed. Yderligere 310.000 kroner fra indsamlingen er gået til indkøb og drift af et hospitalstelt, hvor der ud over sundhedsafdelingen også er plads til skole og sociale aktiviteter.
Situationen i Pakistan er dog endnu ikke løst. Det formodes, at omkring 250.000 mennesker i bjergene stadig ikke har haft kontakt til den omgivende verden efter jordskælvet. Hjælpeorganisationerne fortsætter derfor deres arbejde i området.
-mbc