Ny dansk forening vil hjælpe verdens fattige

En gruppe frivillige fra Den Evangeliske Frikirke i Randers har i slutningen af 2005 stiftet en ny nødhjælpsorganisation. Målet er at hjælpe fattige, og det er de allerede godt i gang med i Afrika.

Lars Frederiksen nedlægger en grundsten til en kirke

En ny nødhjælpsorganisation har set dagens lys. Navnet er Assist, der betyder hjælp eller bistand, og det er ifølge foreningens formand, Lars Fredriksen, de ord, der bedst kendetegner foreningens målsætning.
– Vi ser behovene rundt omkring, og det er vi nødt til at reagere på og være en hjælpende hånd, siger Lars Frederiksen.
Fokus er rettet mod Asien og Afrika, hvor organisationen allerede har kontakter til hjælpearbejde. I første omgang gælder det Indien, Mozambique og Kenya.
Assist har allerede iværksat første projekt. I det fattige Tharaka-distrikt i Kenya har organisationen givet en lokal skole et bageri, så brød kan sælges i byen Marimani til gavn for skolearbejdet. Samtidig sponserer man 15-20 skolebørn med skoleundervisning, mad, medicin og skoleuniform.
– Specielt inden for udvikling af landbrug og vanding af jorden er der stor mangel på hjælp i mange områder. Når tørken kommer, dør mange af sult. Vi vil gerne være med til at skabe udvikling til bæredygtige landbrug og altid i samarbejde med de lokale, siger Lars Frederiksen.

Samarbejder med andre

Bag Assist står en gruppe frivillige fra Den Evangeliske Frikirke i Randers, der alle vil fremme nødhjælp og udviklingshjælp. Men organisationen fremhæver, at den er selvstændig og åben for alle. På nødhjælps-siden vil Assist blandt andet samarbejde med International Aid Services omkring hjælpearbejdet i Tharaka, Kenya.
Hjælp er der ifølge formanden brug for, og det uanset hvem der hjælper.
– Det kommer ikke an på, om vi samler 10.000 kroner eller 10 millioner ind. Det handler om at gøre det, vi kan, siger Lars Frederiksen.
-mbc