Retten Til Liv i mediestorm

Velkommen på forsiden! Sådan lyder Ekstra Bladets reklameslogan med løftet om, at landets slyngler nok skal få lov at se sig selv på forsiden.

Ellen Højlund Nielsen

Og det var netop, hvad der i sidste uge overgik den lille forening „Retten til Liv“, der kæmper imod fri abort på et kristent grundlag.
„Hetz mod fri abort“ råbte Ekstra Bladets spisesedler foran kiosker, supermarkeder og andre salgssteder.
Anledningen er en serie stærke billeder, som foreningens informationsmedarbejder Ellen Højlund Nielsen har vist i forbindelse med foredrag om abort på kristne fri- og efterskoler. De voldsomme billeder forestiller dels aborterede fostre, dels andre voldsomme eksempler på drab og overgreb, blandt andet nazistiske „medlidenshedsdrab“ af handicappede børn under Anden Verdenskrig, racistiske mord i USA, og massedrab i Rwanda.

Kvinder er ikke nazister

I pressen er det blevet fremstillet sådan, at Retten til Liv sammenligner mødre, der vælger en abort med nazistiske og racistiske mordere, men det er langt fra tilfældet, understreger Ellen Højlund Nielsen over for Ekstra Bladet.
– Den enkelte kvinde er ikke nazist. Det er retten til abort, som vi vil stille spørgsmålstegn ved, siger hun.
Det illustreres blandt andet ved tre billeder. Det første med antallet af ofre for Hiroshima-bomben under Anden Verdenskrig. Det andet med antallet af ofre 11. september. Og endelig antallet af ofre for abortlovgivningen.
– Vi rystes over tallene fra de to første begivenheder, hvor så mange uskyldige mennesker måtte lade livet. Men tillader altså årligt drabet på de 15.000 uskyldige små liv, det drejer sig om herhjemme, skriver Ellen Højlund på Retten til Livs hjemmeside.
Her findes en minut-for-minut gennemgang af de foredrag om abort, som Ellen Højlund har holdt og dermed den sammenhæng, de meget omstridte billeder er anvendt i.
Det understreges også, at der er blevet advaret mod de voldsomme billeder, og at eleverne havde mulighed for at forlade lokalet, inden de blev vist.

Vildt overdrevet

Flere medier har beskrevet, hvordan piger er brudt sammen i gråd under foredraget, men det er vildt overdrevet, fastslår Ellen Højlund.
– Det drejer sig om en pige, og det var faktisk ikke i en sammenhæng, hvor jeg viste det omtalte billedmateriale. En kvindelige lærer fulgte iøvrigt straks op på det, forklarer hun.
– ole