Snart må danske drenge hedde Jesus

En ny navnelov, der træder i kraft i 2006, vil efter alt at dømme give danske forældre lov til at opkalde deres drengebørn efter Jesus. Det skriver Kristeligt Dagblad.Indtil nu har Jesus ikke figureret på den liste over navne, som ifølge den danske navnelov er tilladte. Navneloven skal beskytte børnene mod, at forældrene finder på navne, der sidenhen formodes at kunne skade børnene.
Mens Jesus ikke har været godkendt i Danmark, har navnet i den spansktalende verden været helt almindeligt i årevis. Således findes der i Danmark 168 drenge og mænd, typisk med spansk eller latinamerikansk herkomst, der hedder Jesus. Og tager man de muslimske børn med, er tallet langt højere. I Koranen omtales Jesus som profeten Isa eller Issa, og det navn bæres af næsten 1000 muslimske drenge og piger i Danmark.
Ifølge den nye navnelov kan et navn blive godkendt, hvis 25 mænd eller kvinder bærer navnet.
– ole