Hjælp til sejr i en seksualiseret verden

Gud er ikke sexfjendsk – han har selv skabt den og vil også vejlede os til at leve ret med denSlaget om 6 er en bog, som tager fat i et meget forsømt emne, nemlig unge mænds forhold til deres egen seksualitet. Hvis det endelig er blevet berørt, så er det oftest med den løftede pegefinger for at fortælle, at det må du ikke røre ved, før du bliver gift.Slaget om 6 fortæller, at seksualiteten er en stor del af unge mænds tilværelse, men især fortæller bogen, hvordan man kan få hjælp til at styre disse vældige kræfter.
Samtidig fortæller bogen også, at Gud ikke er sex-fjendsk, som mange tror. Men bogen viser, hvordan Gud har skabt sex. Bl.a. giver han os i Højsangen et smugkig ind i Salomos bryllupsseng for, at vi kan se, hvor fantastisk sex kan være under de rigtige omstændigheder.
På s. 18 skriver forfatterne: „Og når nu vi er ved det med de ‘rigtige’ omstændigheder, så tjek lige engang, hvor fantastisk Gud faktisk er: Han har ikke alene skabt os mænd, så vi får stor nydelse ud af at lege med en nøgen kvinde. Han har også skabt den ideelle legeplads for os. Den legeplads er kaldet ægteskabet.“
Dernæst kommer bogens forfattere ind på, hvordan unge mænd ved Bibelens hjælp kommer igennem en seksualiseret verden. Bogen giver gode råd til at forandre ens livsførelse, både når det drejer sig om det seksuelle, men også en hjælp i alle andre „slavelignende“ situationer.
Bogen er skrevet i et godt, ungt sprog, meget konkret, meget ærligt og med mange gode eksempler.
Den er aldrig fordømmende, men fortæller ærligt, hvor farerne er, og at man mange gange som ung mand kan falde. Men kampen er ikke umulig, fordi Jesus har vundet kampen for os på korset. Vi skal turde overgive os til Gud for at få hans hjælp i denne svære kamp. Vi vil aldrig nå dertil, at vi vil føle os rene nok til at komme til Gud, men det er heller ikke nødvendigt. Gud står med åbne arme for at tage imod dig, ligesom da „den fortabte søn“ kom hjem.
Det er en bog, der især taler til unge ugifte mænd, men jeg tror også, unge piger kan have glæde af at læse den, for at få et lille indblik i, hvilke kræfter der rumsterer i de unge mænds tanker.
Kære læser, føler du dig bundet af en eller anden synd, som du igen og igen falder i, så er det bogen til dig. Den vil give dig nogle redskaber, som kan hjælpe dig igennem til sejr.

Bill Perkins og Randy Southern: Slaget om 6
145 sider • 142 kr.
Credo og LogosMedia