Norsk kristent blad siger: Undskyld!

Redaktøren Vebjørn Selbekk fra Magazinet undskyldte fredag i sidste uge for følgerne af, at bladet havde bragt Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

– Jeg er ked af, at deres religiøse følelser er krænket gennem det, vi gjorde, sagde redaktør Vebjørn Sellbekk på et pressemøde i fredags
KPK-foto: Trygve W. Jordheim

Det var under stor mediebevågenhed, at redaktøren fra det norske kristne blad Magazinet i fredags holdt pressemøde med repræsentanter for Islamisk Råd og den norske integrationsminister Bjarne Håkon Hanssen.
På mødet undskyldte redaktør Vebjørn Selbekk for de følger det har haft, at Magazinet i januar valgte at bringe et aftryk af Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.
– Jeg henvender mig personligt til det muslimske miljø for at sige, at jeg er ked af, at deres religiøse følelser er krænket gennem det, vi gjorde, da vi den 10. januar i Magazinet publicerede et aftryk af de danske tegninger fra Jyllands-Posten. Det var aldrig vores hensigt at såre nogen, sagde Vebjørn Selbekk.
Nogle norske medier tolkede det som en uforbeholden undskyldning fra bladets side. Det bliver dog afvist af Magazinets redaktionssekretær Trygve Jordheim.
– Redaktør Vebjørn Selbekk beklagede ikke, at han trykkede tegningene i Magazinet, men han beklagede, at tegningene har såret muslimers følelser, siger Trygve Jordheim.
Det har han ifølge Trygve Jordheim gjort flere gange tidligere.
– Det nye i dag var, at dette blev sagt i nærvær af repræsentanter for Islamisk Råd og det officielle Norge, siger Trygve Jordheim til nyhedstjenesten KPK.

Ulf Ekman reagerede

I Norge har reaktionerne mod Magazinets trykning af Jyllands-Postens tegninger været mange. Flere repræsentanter for de norske myndigheder samt kirkelige organisationer har offentligt kritiseret avisen, men hidtil har redaktør Vebjørn Selbekk stået fast på sin ret til at bringe billederne.
At Selbekk nu alligevel går ud og undskylder, kan hænge sammen med, at Magazinets ejer, Livets Ord i Sverige, tidligere på ugen tog afstand fra tegnignerne.
Ulf Ekman, leder af Livets Ord og formand for Magazinets bestyrelse, gik i et brev til den svenske avis Dagen således i rette med avisen.
– Jeg reagerede meget kraftigt, da jeg hørte om publiceringen, og jeg ringede øjeblikkeligt chefredaktøren op for at få en forklaring. Jeg syntes, og synes fortsat, at det var fuldstændig upassende at publicere billederne, skriver Ulf Ekman.
Han mener, billederne kun var bragt for at provokere.