Dobbelt 60-årsdag i Danmission

Ved en reception den 24. marts fejrer Danmission dobbelt 60-års fødselsdag for selskabets generalsekretær Mogens Kjær og islamsekretær Harald Nielsen. De to fødselarer har begge sat deres præg på missionsselskabet som generalsekretærer og Harald Nielsen ligeledes som islamsekretær.

Den eftertænksomme

Mogens Kjær er en mand med en lang og bred erfaring inden for mission. Allerede tilbage i 1978 tog han som ung teolog et studieophold på Fuller School of World Mission i USA, og året efter blev han udsendt af Sudanmissionen til Nigeria i seks år. Herefter indtog Mogens rollen som missionssekretær fra 1985-89 i Det Danske Missionsselskab, som i 2000 fusionerede med Santalmissionen og blev til Danmission. I mellemtiden, fra 1989-2001, var Mogens en yderst afholdt sognepræst i Søborgmagle ved København.
I 2001 blev Mogens imidlertid tilbudt posten som generalsekretær i Danmission og overtog taburetten efter Harald Nielsen.

Den udfarende

Efter at have overladt generalsekretærposten til Mogens Kjær i 2001 fandt Harald Nielsen sig til rette i rollen som islamsekretær i Danmission. Dertil fungerer Harald som redaktør af missionsselskabets historieserie, hvor han selv har forfattet fjerde bind: „Tålmodighed Forpligter“. Inden posten som generalsekretær slog Harald Nielsen sine folder som forstander på Løgumkloster Højskole. Oprindelig er Harald bankuddannet, indtil interessen for teologien blev vakt ved et studenterkursus, og han blev kandidat i 1975.
Danmission fejrer sine to medarbejdere med Åbent Hus på Strandagervej 24, 2900 Hellerup, fredag d. 24. marts 2006, kl. 15-18.