Evangelist: Fagforbund overdriver

Foreningen Evangelist mener, at de er blevet misforstået af fagforbundet 3FMissionsforeningen Evangelist har siden jul været udsat for voldsom kritik af fagforbundet 3F.

Christian Hedegaard, formand for Evangelist, tog murskeen i egen hånd, da fagforeningen 3F blokerede byggeplads

Kritikken blev i første omgang rejst, efter at det kom frem, at polske håndværkere, der ikke var organiseret i 3F, var i gang med at renovere en villa i Gørløse på Sjælland.
Villaen tilhører et bestyrelsesmedlem i Evangelist.

Blokade mod
byggepladsen

Ved et besøg på byggepladsen konstaterede udsendte fra 3F desuden, at et opsat stillads ikke overholdt sikkerhedsreglerne.
3F lavede en blokade af byggepladsen, hvilket fik Christian Hedegaard, der er formand for Evangelist, til at reagere med en vred leder-atikel i foreningens blad i februar i år. Her skriver han blandt andet:
– Pludselig handlede striden ikke om bygherren, men om „de hellige“ i Evangelist, så vi besluttede os for at hjælpe til. Vi stillede en morgen med seks mand, og da betonbilen blev tvunget til at sympatistrejke, støbte vi det hele i hånden bare for at demonstrere, at vi ikke går på kompromis med det, vi tror på, eller med landets love.
I sidste uge kom svaret fra 3F i form af en pressemeddelelse, som også blev udsendt gennem nyhedsbureauet Ritzau. Heri siger afdelingsformand for 3F, Tue Tortzen:
– Jeg respekterer folks religion, men at blande religion og fagpolitik på den måde er ren svindel.

Storm i et glas vand

Evangelist understreger på deres hjemmeside i en kommentar til sagen, at de som forening intet har med byggeriet at gøre, og at der er tale om et privat byggeri.
De mener, at hele sagen er en storm i et glas vand, og beskylder desuden 3F for at handle på grund af misundelse over, at 3F i stigende grad mister medlemmer til Kristelig Fagbevægelse.