Peter Stieper: Med pilgrimsførere og retræteledere

Peter Stieper er VVS-mand, prædikant – og boganmelder ved Udfordringen

Hvad læser du p.t.?– For tiden læser jeg Styrke i ensomhed af Henri J.M. Nouwen, den er god her i fasten.

Hvilke kristne bøger har betydet mest for dig?
– En vandring med Gud af munken Broder Laurentius åbnede tidligt i mit kristenliv mine øjne for muligheden af at leve i Guds nærvær i en almindelig hverdag. Også bøger af Peter Halldorf er jeg rigtig glad for; han har noget at sige til kirken i dag. Henri Nouwen har været til stor inspiration for det indre liv. Og den amerikanske retræteleder Bennan Mannings bøger, som er ægte, levende og provokerende, og professor i teologi Clark Pinnocks bog om Helligånden Flame of Love er en ”klassiker” for mig.

Bøger af den svenske pinsepræst Peter Halldorf (1958-) og af den hollandsk-amerikanske katolske præst Henri Nouwen (1932-96) er inspirerende læsning

Hvilke romaner har du haft størst udbytte af at læse?
Frederick Forsyths spændingsromaner om internationale efterretningstjenester – det er lige mig, når jeg har ferie.

Hvad var det første, du læste?
Som barn kan jeg huske, at Robert Fiskers bøger om Anden Verdenskrig lige var sagen.

Hvilken bog, film og cd ville du nødigst undvære?
Jeg kan ikke undvære Den lille pilgrimsbog af Elisabeth Lidell. Den er god at have med på vandreturen – både i skoven og gennem livet. Hvad film angår, er min samling af Clint Eastwood-westernfilm nok uundværlig; de er til afslapning, da de ikke har meget med virkeligheden at gøre. Med hensyn til musik er U2’s Achthung Baby den bedste, de har lavet, og så bringer den mange gode minder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis du skulle anbefale andre en bog, en film og en cd – hvad skulle det da være?
Af bøger ville jeg anbefale bogen Bønnens vej af den svenske karmelitermunk Wilfrid Stinissen. Den giver en bredere og dybere forståelse af bøn. Filmen “John Q” med Denzel Washington er en stærk historie og for mig en parallel til evangeliet om en kærlig Far, der vil give alt. Af musik er Coldplays nyeste ”X&Y” skøn at lytte til.