Kirkeministeriet godkender muslimsk begravelsesplads

Efter mange års ønske har de danske muslimer nu fået tilladelse til at anlægge den første muslimske begravelsesplads i Danmark. Den skal anlægges på et 50.000 kvadradmeter stort areal i Brøndby, og alle muslimer med bopæl i Danmark har ret til at blive begravet på pladsen.
Kirkeminister Bertel Haarder er glad for beslutningen.
– Det er glædeligt, at det nu er lykkedes at nå til et resultat efter adskillige års arbejde på at få etableret en selvstændig muslimsk begravelsesplads i hovedstadsområdet, siger ministeren, der har stor forståelse for, at muslimerne gerne vil have deres egne begravelsespladser. I øjeblikket bliver muslimerne begravet i særlige afsnit på de almindelige kirkegårde.
Den nye begravelsesplads i Brøndby ejes af Dansk Islamisk Begravelsesfond, som nu skal have de sidste praktiske ting på plads, inden første etape af begravelsespladsen kan anlægges.
KP