Missionærerne skal kunne deres Bibel

Jørgen Bøytler, der er generalsekretær i Brødremenighedens Danske Mission og tidligere missionær i Tanzania mener, at missionærer skal sætte sig bedre ind i Bibelen.Bøytler, hæfter sig ved afrikanernes noget anderledes tilgang til Bibelen:
– Det betyder i hvert fald, at når vi udsender missionærer, så skal de kunne deres Bibel, for det kan afrikanerne.
At den afrikanske kristendom ofte har et anderledes udtryk end den danske, er noget de danske missionsselskaber skal være opmærksomme på.
– Det er vigtigt, at vi besinder os om, hvad der er centralt, og hvad der er perifert i kristendommen. Vi må være opmærksomme på, hvordan vi er nået frem til vores standpunkter, og at de derude er kommet frem til deres standpunkter ad en anden vej. Jeg tror ikke, vi bliver uenige med dem om trosbekendelsens indhold, men der kan blive en livlig diskussion om, hvad der er centralt, og hvad der er perifert, siger generalsekretæren.
KP