Opbakning til boykot af Junior MGP

Når det europæiske melodigrandprix for børn afvikles til november i Bukarest, bliver det uden dansk deltagelse.

Lars Peter Melchiorsen fra KLF roser DR for at boykotte det internationale Junior MGP

Det afgjorde Danmarks Radio i sidste uge, fordi de europæiske arrangører ikke vil indføre regler, der forhindrer deltagerne i at optræde med bare maver, korte nederdele og for meget makeup.
Foruden Danmark har Norge og Sverige valgt at trække sig fra konkurrencen, og i stedet vil de tre lande arrangere et børnevenligt skandinavisk grandprix.
– Vi vil gerne være sikre på, at der ikke sker en kommerciel udnyttelse af børnene, og at det foregår på børnenes præmisser, siger tv-direktør hos DR Lars Grarup.
Dagbladet Politikens lederskribent kalder beslutningen prisværdig, og der er også roser fra ligestillingsminister Eva Kjær Hansen.
– Børn skal have lov til at være børn, og de skal ikke ukritisk kopiere de voksne. Det bekymrer mig at se, hvordan yngre og yngre børn kopierer idoler fra musikvideoer, der spiller meget på det pornografiske univers, siger ministeren.
Også den kirkelige seer-organisation KLF, Kirke & Medier uddeler skulderklap.
– Det er flot, at DR på denne måde lever op til sin public service status. DR’s tv-ledelse har vist format ved ikke bare bevidstløst at halse efter en negativ udvikling i et populært program, siger landsformand Lars Peter Melchiorsen.
På DR’s hjemmeside kan brugerne give til kende, om de er enige i DR’s beslutning, og foreløbig svarer 90 procent ”Ja!”
KP