Åbner for hjælp til Nordkorea

NORDKOREA – Det nordkoreanske styre har omstødt sidste års beslutning om at forbyde internationale hjælpeorganisationer i landet.I oktober sidste år forlangte den nordkoreanske regering at alle internationale hjælpeorganisationer skulle trække sig ud af landet. Den beslutning er nu blevet trukket tilbage. Landets styre åbner igen op for, at udenlandske organisationer kan være med til at dække de enorme humanitære behov i landet. Det oplyser Åbne Døre.
– Myndighederne påtvinger dog de forskellige hjælpeorganisationer restriktioner og politiske krav af forskellig art, så hjælpen fungerer ikke altid efter hensigten, skriver organisationen i sit nyhedsbrev.
Den nye åbning for humanitær hjælp skal ses i lyset af en strøm af flygtninge, der hver måned forsøger at forlade Nordkorea.
-mbc