Dansk præst til Shanghai

Ca. 800 danskere bor i Shanghai. Hver anden dag flytter en dansker til byen på grund af dansk erhvervslivs engagement i Kina.I 2004 var der 268 danske virksomheder i Kina, heraf 1/3 i Shanghai.
Derfor vil Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK) arbejde på at sende en dansk præst til Shanghai i Kina i efteråret 2007.
– Jeg forventer, at dansk erhvervsliv vil bidrage økonomisk, idet det er udsendte for danske virksomheder og deres familier, præsten i Kina skal betjene, siger Margith Pedersen (billedet), der er generalsekretær i Danske Sømands- og Udlandskirker.
Præsten skal knyttes som socialattaché til generalkonsulatet i Shanghai og ambassaden i Beijing og bl.a. udføre skibsbesøg. Sømandspræst Hans-Aage Koller Nielsen dækker for tiden Kina ud fra sømandskirken i Hong Kong. Han har oplevet en stigning i danskernes efterspørgsel. Ved julegudstjenesten i december deltog 150 danskere i både Shanghai og Beijing, mest familier med børn.
DSUK vil fortsat indgå i et tæt samarbejde med den kinesiske Tre-selv-Kirken om bl.a. lån af kirkebygninger.
Henri.