Debat

Også dialog med Scientologi?
Nogle bisper elsker den såkaldte dialog med islam. Men hvor blev bispernes dialog af med Scientologi, Jehovas Vidner, satanister, gurutilhængere. Lever de ikke iblandt os? Islam får særbehandling med den morsomme påstand, at der jo kun er én Gud, ergo skulle Allah og Kristus være den samme. I Brande tilbeder tamilerne Vishnu, Shiva, Brahma, elefantguden Ganesh, Shakti, etc. Men jeg har aldrig hørt bisperne påstå, at disse skulle være identiske med Vor Herre Jesus Kristus. Eller hvad med den gud, Scientologi eller satanister tilbeder? Men bisperne ved ikke, at Koranen entydigt udelukker et sammenfald (sura 9.30): ”De kristne siger: Kristus er Guds søn. Det er, hvad de siger. Allah forbande dem. Hvor er de perverse og bortvendte fra sandheden. De skal være i helvede”.
I kristendommen åbenbarer Gud sig i Jesus Kristus. Var Allah identisk med Vor Herre, ville Gud forbande sig selv. Selv satanisterne har ingen direkte forbandelse over Kristus eller os, som bekender Kristus. Også som biskop må man først søge viden, inden man udtaler sig. Ellers bliver udfaldet en katastrofe. Man kan ikke afskaffe kirkens bekendelse for at tilpasse sig islam. Så må vi også ændre Luthers salmer, som taler et meget klart sprog om islam: ”Vor Gud han er så fast en borg”, og ”Guds ord det er vort arvegods”. Godt, at Luther talte klart ligesom Jesus, der advarede os mod falske profeter. Nogle vil af med Grundloven for at tækkes muslimer, andre vil af med Kristusbekendelsen. Lad os i stedet kæmpe for vor tro! Godt med et islamkritisk netværk, som tør bekende Jesus Kristus, tak for det!
(Forkortet red.)
Rolf Slot-Henriksen
Sognepræst, form. Foreningen Dansk kultur,
Mølgårdsvej 38, Vejle

Livslang trofasthed
I Kristeligt Dagblad d. 10. juni står en modig, moderne katolsk lægkvinde frem og påpeger at seksuel afholdenhed indtil ægteskabet er den bedste løsning på spørgsmålet om brug eller ikke brug af prævention.Tak, Anette, dit indlæg var ventet med længsel, må flere nu få mod til at stå frem og blande sig i den debat, som er alt for ensidig, hvis den skal overlades til den store flok, der tror, at kondomet er det bedste og eneste middel til at undgå graviditet, kønssygdomme og aids på.
Hanne Risør siger i samme artikel, at ”ideen om seksuel afholdenhed er en utrolig smuk tanke, men desværre fungerer den ikke i praksis”.
I udlandet er der rigtig mange katolske unge, der lever i seksuel afholdenhed før ægteskabet, og blandt vores udenlandske katolske grupper i Danmark er det samme tilfældet. Sex, livslang trofasthed og kærlighed til en og samme person hører sammen.
(Forkortet, red.)
pastor Benny Blumensaat
Kirkegade 58, 6700 Esbjerg

Lær de unge om kristendom
Man prøver med alt muligt at få især de unge til at komme i kirken, om man så skal lave hofbal eller fitness, og hvad ved jeg. Man glemmer helt, hvad kirken er til for, og hvem kirken er.
I stedet for at prøve på at dupere de unge og finde på alt muligt up-to-date, så man kan lokke de unge ind, burde man i stedet for lære dem, hvad kristendom er, og hvad Gud står for, samt hvad de skal, nemlig lære af Bibelen, så vil dem, som Gud har fundet komme, og dem, som Gud har siet fra, vil blive kirken forundt.
Det handler jo ikke om at få fulde kirker, men om at få ægte troende kristne folk, som ved, hvad det handler om, og ikke disko og mobiltelefon show.
(Forkortet, red.)
Jan Dallerup
Chl. Muncksvej 21
2400 KBH. NV.