Danmission lukkede ikke skolerne i Bangladesh

Alexandra besøger en fortovsskole i Bangladesh (Unicef)

I forbindelse med artiklen om Bangladesh (uge 24, side 11) oplyser informationssekretær Louise Jensen, Danmission, at regeringen i Bangladesh ikke længere gav tilladelse til, at NGO’er drev grundskoler. Landsbyskolerne blev derfor overdraget til forældregrupper, til regeringen, eller måtte lukkes.
Danmission fortsætter dog det omfattende stipendieprogram, hvor 362 af de fattigste unge, heraf 60% kristne, som opfølgning på grundskolen kan fortsætte i 6.-10. klasse i lokale regeringsskoler, på gynmnasium og universitet.
Danmission har netop besluttet, at man trods problemer vil fortsætte arbejdet i Bangladesh, og missionssekretær Betty Thøgersen og generalsekretær Mogens Kjær er rejst ud for at aftale et nyt samarbejde, hvor man bl.a. kræver, at en dansk missionær skal være til stede, eller at missionen skal være repræsenteret, hvis man fortsat skal støtte. Kirkens vedtægter skal revideres, så valgene er demokratiske, og der tages hensyn til mindretallene, oplyser Louise Jensen.
Henri.