3000 adventistspejdere fra hele verden samlet ved Kliplev

3000 adventistspejdere er fra 26. juli til 2. august samlet til dette års ’Camporee’ på lejrpladsen Stevninghus ved Kliplev. Spejderne kommer fra 27 forskellige lande, primært i Nordeuropa og Storbritannien. Men også så fjerne lande som Kuwait, Pakistan, Thailand og Malaysia er repræsenteret på lejren.
Temaet for lejren er ”Back in Time”, og der vil især blive fokuseret på vikingetiden. På Stevninghus findes en vikingelandsby, bygget af spejdere siden 1969 med autentiske værktøjer. Aktiviteter på lejren omfatter bl.a. pizzabagning i lerovn og runeskrivning.
Omkring 100 volontører fra hele Danmark har valgt at give en uge af deres sommerferie til praktisk hjælp som førstehjælp, sikkerhedsvagt, maduddeling og kiosk.
Adventistspejderne er tilknyttet Syvende Dags Adventistkirken, et kristent trossamfund, der i Danmark tæller 2.700 medlemmer, men på verdensplan oplever stærk vækst og p.t. har 14 mio. medlemmer.
– Tore