Billeddigt med gravsten på internettet

Journalisten og komponisten Evanthore Vestergaard har skabt et billeddigt – et slideshow med 200 fotografier af gravsten på Almenkirkegården i Aalborg.
– Hvil i fred er et billeddigt, skabt til internettet i eftervinteren og foråret 2006. Værket består af fotografier af 200 gravsten på Almenkirkegården i Aalborg, et sted, jeg færdedes meget i min barndom sammen med min farfar og far, der var kirkegårdsgartnere, siger kunstneren og fortsætter:
– Sidenhen har jeg besøgt kirkegårde over hele Europa og fanges altid ind af deres særlige stemninger. Ikke mindst gravstenene sætter mange tanker og følelser i gang – med deres skjulte historier, ofte blot udtrykt i kolde fakta, om dem, der ”hviler i fred”. Projektet er et forsøg på at formidle disse stemninger i et sammenstød mellem gravstenenes bastante insisteren og slide-showets flygtighed. Jeg ved, det kan være kontroversielt at gå tæt på mennesker, der nyligt er døde, men kirkegården er jo et offentligt sted.
De 200 fotos ledsages af et af musikhistoriens mest legendariske korværker, den 40-stemmige motet ”Spem in Alium” af Thomas Tallis, komponeret omkring 1600.
– Tore