650 franske immigranter ankommet til Israel

ISRAEL – 25. juli modtog Israel 650 immigranter fra Frankrig. Det er den største gruppe, som er kommet til Israel fra Frankrig på en enkelt dag siden 1971. Da de 650 franske jøder ankom til Ben Gurion Lufthavn, blev de budt velkommen af statsminister Ehud Olmert.
Flyvningerne blev koordineret af Jewish Agency og AMI, en organisation, som opmuntrer franske jøder til at bosætte sig i Israel. AMI rapporterer, at mange af de nye immigranter vil flytte til det nordlige Israel, og i lighed med de nordamerikanere, som kom i forrige uge, så nægtede de at udsætte planerne på grund af krigen, som har ført til, at to millioner israelere bor i tilflugtsrum og i midlertidige boliger.
Liraz Berdugo fortalte til Jerusalem Post, at hun altid har ønsket at flytte til Israel, og hun ville ikke lade volden sætte en stopper for hende.
– Det er ikke reelt kun at komme, når det går godt. Jeg føler mig ikke utryg her, sagde Julien Daham, som mente, det var farligere for jøderne at opholde sig i Frankrig end i Israel, ifølge Livets Ords Israelrapport.
-kpk