Sat fri fra reb og ånder

3350 valgte at tro på Jesus. Og hver dag blev hundredvis helbredt og sat fri fra
dæmoner på Egon og Hannah Falks møder i Buselesele nær Viktoriasøen i Tanzania.TANZANIA – Mange tanzanianere oplevede et møde med Gud, da Egon og Hannah Falk i juli måned holdt møder i byen Buselesele nær Viktoriasøen.

Den unge afrikanske mand (i rødt) blev sat fri fra dæmoner. Før udfrielsen var han bundet med reb, fordi han var meget voldsom. Her viser en begejstret Egon Falk resterne af rebet frem

Buselesele er en lille tanzaniansk landsby, der ligger i nærheden af Viktoriasøen. I juli måned var New Life Outreach med de danske missionærer Egon og Hannah Falk på besøg. Og det vakte opsigt.
– Buselesele er en lille støvet landsby. Her lever der tusinder af mennesker langt borte fra det behagelige og luksuriøse liv i storbyerne. Folk er fattige, penge en sjældenhed, og den hvide mands tilstedeværelse vækker stor opmærksomhed. Ja, alt går næsten i stå bare for at beskue denne fremmede, som har et legeme, der ligner deres, men med en så anderledes farve, fortæller Egon Falk.
I midten af juli var den kristne møde-karavane på besøg. Møderne tiltrak op til 15.000 deltagere og gjorde stort indtryk på både de tilstrømmende landsbybeboere, men også på de danske missionærer.
– Man fik lyst til at flygte langt bort i en følelse af stærk afmagt og svaghed, fortæller Egon Falk.
– Men hvor er det dog sandt, at evangeliet er de gode nyheder! Hver dag blev skarer af mennesker befriet fra onde ånder, sygdomme og svagheder, som man slet ikke kender til i den vestlige verden.

Fri af dæmoner og reb

Under et af møderne blev der bedt for en ung mand, der blev sat fri fra dæmonisk indflydelse. Han var normalt så voldsom, at han skulle bindes med reb. Men efter bønnen kunne man tage rebene af, og manden var fri.
Søndag formiddag kom tusinder af mennesker til en fælles gudstjeneste.
– Men ingen bygning i Buselesele var stor nok, så vi samledes udenfor i det fri, forklarer Egon Falk.
Det danske missionærpar var dog ikke alene om at tale til de fremmødte. De var flankeret af Paul Troquille, leder af New Life Outreach Bible Academy, samt Pastor Reggie Moffett fra USA, der bragte et stærkt budskab til folket.
Efter en uges møder blev de umiddelbare resultater af møderækken gjort op. 3350 deltagere havde valgt at tro på Jesus.
Nu går turen videre til byen Ujiji, der er udpræget muslimsk, hvor den næste møderække skal holdes i august måned.
-mbc