Baptistmenighed ekskluderet for sit syn på homoseksualitet

NORGE – En baptistkirke i Norge er blevet ekskluderet af Det Norske Baptistsamfund. Årsagen er, at menigheden accepterer homofilt samliv.På Det Norske Baptistsamfunds landmøde blev det vedtaget at udelukke Oslos Tredje Baptistmenighed fra trossamfundet på grund af deres holdning til homofilt samliv. 180 af 245 stemte for at ekskludere menigheden.
Generalsekretær Magnar Mæland understreger, at det er trist at være nødt til at ekskludere:
– Det er godt, at vi fik et så tydeligt resultat, og jeg tolker afgørelsen, som landsmødet har truffet, at den er i tråd med græsrøddernes opfattelse af, at Baptistsamfundet skal være en tydelig evangelisk bevægelse.
Han siger, at ekskluderingsspørsmålet har været smertefuldt, og håber, at vedtagelsen nu kan give arbejdsro i kirkesamfundet.
-kpk