Svensk forening kæmper for betydning af ordet ’ægteskab’

SVERIGE – Flere rigsdagsmedlemmer bakker nu op om en underskriftsindsamling for at bevare ægteskabet.En svensk organisation med navnet Bevar Ægteskabet er gået i kamp for at beskytte begrebet ’ægteskab’. Initiativtagerne vil ikke stiltiende se til, at ordet ’ægteskab’ i stigende grad anvendes om andre samlivsformer end et heteroseksuelt forhold.
26.000 underskrifter lyder det foreløbige antal på, og flere kommer hele tiden til. I sommerens løb har der for eksempel været heftig aktivitet med at indhente støtte fra deltagerne på de svenske stævner og sommerkonferencer.
Projektet møder nu også støtte fra flere rigsdagsmedlemmer. Foreløbig har over 20 af landets ledende politikere sat deres underskrift på opråbet fra Bevar Ægteskabet.
– Ord betyder noget specifikt. Og jeg synes, at ordet ægteskab er patenteret til et heteroseksuelt samlivsforhold, sagde Jeppe Johansson fra Moderaterne i et interview til Världen Idag.
Han finder også opbakning fra flere rigsdagskolleger fra partiet Kristdemokraterne, der mener, at der foregår en decideret hetz mod de positive værdier i ægteskabet.
– Det er ironisk, at samme kræfter, som vil forstyrre ægteskaberne, nu vil have, at det skal omfatte alle. Det er et paradoks, siger Stefan Attefall fra Kristdemokraterne.
-mbc