Kinesisk præst i fængsel igen

KINA – En af de mest fremtrædende kinesiske kirkeledere, Zhang Rongliang, er blevet dømt til syv et halvt års fængsel.

Zhang Rongliang

Zhang Rongliang, der er leder af husmenighedsbevægelsen ”China for Christ”, blev arresteret allerede i december 2004. I månedsvis blev han tilbageholdt uden nogen officiel anklage, hvorefter han blev anklaget – og nu dømt – for angiveligt at have ”snydt sig til et pas” og for at have ”passeret grænsen illegalt”.
Det er ikke første gang, de kinesiske myndigheder straffer kirkelederen med fængsel. Tidligere har Zhang Rongliang siddet fængslet i sammenlagt 12 år for sine ”religiøse aktiviteter”, oplyser Compass Direct.
– Det er meget tydeligt, at folkets domstol ikke har fældet en uafhængig dom, siger Zhangs forsvarsadvokat Zheng Laiyou.
Han henviser til, at dommen udelukkende er et udtryk for, at myndighederne ønsker at standse de uregistrerede kristne husmenigheder. Derfor er forsvarsadvokaten ikke optimistisk, hvad en eventuel appelsag angår.
Ifølge Zhangs kone, Chen Hongxian, lider han af fem kroniske sygdomme inklusive forhøjet blodtryk og svær sukkersyge. Hun anmoder derfor kristne i hele verden om at bede for sin mand.
-mbc