Josua Christensen:
Er blevet udfordret af Keith Green

Josua Christensen er lærer på Lukas-skolen, den kristne friskole i Vejle

Hvad læser du p.t.?– Jeg læser gerne flere bøger samtidigt. I mit arbejde, som lærer for 7-10. klasse, har jeg netop genlæst Bjarne Reuters ungdomsroman 7.a.. En underholdende og i særdeleshed velkomponeret roman, som efterlader læseren med en skøn uvished om, hvordan de forskellige handlings-lag egentlig hænger sammen. Med 10. klasse som målgruppe, har jeg samtidig fået lejlighed til at læse mere filosofiske tekster af Kierkegaard, Nordbrandt, Martin A. Hansen m.fl., som tager eksistentialismens temaer op.
Privat slapper jeg af med bøger i adventuregenren; alt fra Narnia over Hogwarts til Midgård driver min fantasi og fascination af den evindelige skildring af kampen mellem det gode og det onde. Endelig bliver det til en kristen bog, altså en bog om et emne inden for den kristne tro, især som inspiration til en prædiken eller en kristendomstime. Lige nu er det Bill Hybels Smittende tro, som jeg opbygges af.

Hvilke kristne bøger har betydet mest for dig?
– Det er svært at sige, men jeg fryder mig over skarpheden i C.S. Lewis’ klassiker Det er kristendom. Jeg er blevet udfordret og provokeret af biografien om Keith Green og hans prædikener i Et råb i ørkenen, og jeg bliver passioneret ved at læse beretninger om Wigglesworth, Bonnke m.fl. Men de bøger, som nok har efterladt det mest varige aftryk i mit liv, er bøger, som jeg har læst og gennemgået sammen med andre, fx Livsvigtige spørgsmål af Nicky Gumpel og Det målrettede liv af Rick Warren.

Hvilke romaner har du haft størst udbytte af at læse?

Hoffmanns bibelhistoriske romaner hører til favoritlitteraturen

– Uden tvivl er C.S. Lewis’ forfatterskab og dernæst den danske forfatter Poul Hoffmann mine absolutte favoritter. Lewis’ En pilgrim vender hjem er en fantastisk allegori, med et filosofisk islæt, som gør den eminent i mine øjne. Hoffmann er vel velkendt blandt de fleste danske kristne for hans gode bibelhistoriske romaner, som kombinerer viden om det faktiske med fantasiens mulige forklaringer på bagvedliggende årsager til hændelser og sammenhænge

Hvad var det første du læste?
– Jeg husker ikke, hvilken ligegyldig Dumbobog, Anders And blad eller hvad det nu var, som mine øjne først stavede sig igennem, men da jeg læste Løven, heksen og garderobeskabet blev jeg klar over, at bøger tilbyder en ægte, unik verden af billeder, tanker og ord, som ingen film helt kan erstatte.


Artiklen fortsætter efter annoncen: