Skuffende refleksion

Inden jeg gik i gang med at læse Kristen i dag af Ole Øystese, var jeg positivt stemt. Bogen lovede mig jo aktuelle refleksioner over kristendommen i dag.Men jeg måtte sande skuffelsen få sider inde i bogen.
Selvom Ole Øystese skriver om den kristendom, som vi har i dag, er bogen hverken gennemarbejdet, nyskabende, reflekteret eller specielt veldokumenteret.
Og det er en skam.
Bogen bruger de fleste af linjerne på at præsentere kristendommen i dag – ikke reflektere over den. Og selvom bagsidens tekst lover det, så „gendriver“ den ikke kristendommens modargumenter.
I flere passager vover Ole Øystese sig ud på dybt vand og kommer med udtalelser, som enten ikke har relevans, eller som der ikke er belæg for.
Det er et godt forsøg, Ole Øystese og LogosMedia har gjort, men det er desværre ikke lykkedes for dem. Det ærgrer mig, for jeg mangler en debatbog, der tør reflektere over den kristendom, som vi lever efter i dag.
Man kunne anvende bogen som en introduktion til kristendommen. Men dertil findes der allerede bedre bøger.
Filip Wallberg

Ole Øystese:
Kristen i dag, 100 sider
118 kr. LogosMedia