Kristne samles til løvhyttefest

ISRAEL – Tusindvis af kristne fra hele verden samles fra den 6. til 13. september til fejringen af den jødiske højtid, Løvhyttefesten.På fredag den 6. oktober samles tusindvis af kristne fra mange lande samles i Ein Gedi. Det golde ørkenlandskab, vil da blive forvandlet til en festplads med en stor åbningsceremoni for den internationale kristne fejring af den jødiske løvhyttefest.
Traditionen tro er det Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem, der står bag arrangementet, der forsætter i Jerusalem den 7. til 13. oktober. I det internationale kongrescenter vil der hver dag være bibeltimer, foredrag om Israel og den politiske situation.
Tirsdag den 9. oktober er der også lagt op til den årlige march gennem Jerusalem, hvor 4-5000 kristne går i optog gennem byens gader for at udtrykke deres venskab med det jødiske folk.
Også i år er der deltagelse fra Danmark. Blandt har den danske afdeling af Den Kristne Ambassade arrangeret en rejse, der ledes af sognepræst Stig Christensen fra Sønderborg.
-mbc