Præst halshugget i Irak

IRAK – Den syrisk ortodokse præst Boulos Iskander er blevet halshugget af de kidnappere, som tog ham til fange i Mosul mandag den 9. oktober.Kidnapperne kontaktede hans ældste søn kort tid efter bortførelsen, og forlangte 350.000 dollars i løsepenge. Beløbet blev gennem forhandlinger reduceret til 40.000 dollars, hvis præstens kirke offentligt kritiserede de citater, pave Benedikt XVI nævnte under en forelæsning i Tyskland i august, og som skabte uro blandt muslimer i flere lande.
Kirken slog 30 store plakater op rundt om i Mosul, hvor de tog afstand fra pavens omstridte citat, og det lykkedes familien at skaffe løsepengene. Imidlertid ophørte kontakten med kidnapperne brat i løbet af tirsdagen, og om onsdagen blev Iskander fundet dræbt.
Drabet på den syrisk ortodokse præst er et nyt bevis på de vanskelige forhold, religiøse minoriteter lever under i Irak. Mange føler sig ikke kun truet på deres religiøse identitet, men også truet på livet.
– KPK