Danskere bygger 86 børnekirker i Kenya

Det danske missionærpar Birgitte og Søren Pedersen har i år leveret tagkonstruktioner til 86 børnekirker rundt om i Kenya.KENYA – Birgitte og Søren Pedersen bygger kirker på samlebånd. Og et nyt samarbejde med en amerikansk børne-missionær har givet tag over hovedet til hundredvis af kenyanske søndagsskoleelever.

Birgitte og Søren Pedersen bor i Eldoret i Kenya, hvor de driver et værksted, der leverer bygninger til kirker i hele landet

Siden 1991 har det danske missionærpar Birgitte og Søren Pedersen hjulpet lokale kenyanske menigheder med at rejse kirkebygninger. De senere år har parret specialiseret sig i at bygge tagkonstruktioner på stolper, som kirkerne så selv skal bygge mure op omkring.

Dansk-amerikansk samarbejde

I år har arbejdet fået en ny dimension. Det danske ægtepar har fået kontakt med en amerikansk missionær, Patrick Collins. Han arbejder blandt kenyanske børn og hjælper de lokale kirker med at oprette børnekirker.
Børnekirkerne holder som regel deres møder i det fri. Mange gange i skyggen af et træ. Men med hjælp fra det danske missionærpar og deres medarbejdere kommer hundredvis af søndagsskolebørn nu under tag.

Bruges også til skole

I Kenya er det almindeligt at holde børnemøde i det fri, men tag over hovedet giver skygge i den bagende sol og tiltrængt ly i regntiden. Alene i år har 86 børnekirker fået en dansk tagkonstruktion

Alene i år har samarbejdet resulteret i opførelsen af 86 børnekirker.
Et af stederne, hvor der er blevet opført en ny børnekirke, er i Poket i det nordvestlige Kenya. Birgitte Pedersen fortæller, hvordan bygningerne bliver til gavn for hele lokalområdet.
– Befolkningen lever meget primitivt, og børnekirken her bliver ikke kun brugt til søndagsskole, men også til skole, fortæller Birgitte Pedersen.
Hun forklarer, hvordan de lokale kristne ledere glæder sig over at kunne møde de grundlæggende behov for uddannelse. Og at det har en positiv sideeffekt for kirken.
– Man når ikke blot ud til børnene, men også til forældrene, fordi de kan se, hvad Herren har gjort for børnene, forklarer Birgitte Pedersen.

Børnekirke midt i byen

I byen Endebess i det vestlige Kenya har Birgitte og Søren også hjulpet Patrick Collins og det amerikanske team med at opføre en børnekirke. Bygningen er placeret på en grund midt i byen, og Birgitte Pedersen fortæller, at da der blev lagt sidste hånd på byggeriet, stimlede hele menigheden sammen for at se på.
– Menigheden var så begejstret for at se noget blive bygget for børnene i Endebess, fortæller Birgitte Pedersen og fortsætter begejstret:
– Er det ikke skønt, at en menighed prioriterer børnene højt?


Artiklen fortsætter efter annoncen: