USA letter presset på Vietnam

VIETNAM – USA har besluttet at fjerne Vietnam fra listen over de lande, der har størst problemer med religionsfriheden. Det amerikanske udenrigsministerium besluttede mandag i sidste uge at fjerne Vietnam fra listen over lande, der øver alvorlige overtrædelser af religionsfriheden.
De seneste år har USA ellers været blandt de regeringer, der har været fremme med fordømmelse af det kommunistiske styre. Blandt andet har man peget på undertrykkelsen af kristne i Hmong-folkegruppen samt eksempler på, at kristne har været tvunget til at droppe deres tro.
At udmeldingen kommer nu skal ses i lyset af, at USA forsøger at etablere handelsforbindelser med det diktatoriske styre, som har været lagt på is siden Vietnam-krigen.
Listen over lande, der efter USAs mening stadig har problemer med religionsfriheden, indeholder nu Uzbekistan, Burma, Kina, Eritrea, Iran, Nordkorea, Saudi-Arabien og Sudan.
-mbc