Kazakhstan udviser sydkoreansk præst

KAZAKHSTAN – Myndighederne i Kazakhstan har udvist den sydkoreanske præst Kim U Sob for at drive missionsarbejde uden at være registreret.Kort efter at han havde holdt sin tale som officiel gæst ved en landsdækkende samling for åndelig enhed og forsoning blev den sydkoreanske præst Kim U Sob udvist af Kazakhstan.
Pastor Kim U Sob har i otte år været leder af kirken Love Presbyterian Church i byen Kyzyl-Orda i det sydlige Kazakhstan. Han havde officiel tilladelse til at drive missionsarbejde i den lokale region, men ikke andre steder i landet.
I Juni blev han dømt for at drive missionsvirksomhed uden at være registreret. I forlængelse heraf har Kim U Sob ikke kunnet få forlænget sit visa.
– Kim U Sob er blot blevet et offer for den typiske holdning blandt vore embedsmænd, siger Roman Pdoprigora, en lokal professor i Jura.
-mbc